Ετοιμος να ηγηθει δημοτικης παραταξης o Ανεστης Στρατιαδης

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη δημοκρατική δημοτική παράταξη, η οποία θα παρεμβαίνει στα δρώμενα του Δήμου»

«Δεν είναι δυνατόν για μερικές ψήφους ή για το ότι κάποιος δεν εκλέχτηκε βουλευτής και εκλέχτηκε κάποιος άλλος, να δημιουργούμε ολόκληρο ζήτημα για όλη την περιοχή μας»

Την πρόθεσή του να συμμετέχει, ως επικεφαλής μιας ανεξάρτητης δημοκρατικής και δημοτικής παράταξης, στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής κ. Ανέστης Στρατιάδης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του ίδιου και του κ. Λουτατίδη από την παράταξη της Πολη-τικής Ανατροπής, με τον κ. Στρατιάδη να τονίζει πως ήδη υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία της παράταξης πριν τις εθνικές εκλογές, όμως αυτό που τους ώθησε σε αυτή την κίνηση, επισήμανε, ήταν η γνωστή σε όλο το πανελλήνιο πλέον, ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης κ. Ελένης Λαφτσή, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που έκανε αναφορά σε επηρεασμό της ψήφου από το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Στρατιάδης δεν έμεινε όμως μόνο στα της ανεξαρτητοποίησης αλλά αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα των δύο ανεξάρτητων πλέον συμβούλων που σκοπεύουν να καλέσουν στελέχη της παράταξης, αλλά και όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, να συνταχτούν μαζί τους ώστε να κάνουν την διαφορά στην Κομοτηνή στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο λόγος στον ίδιο όμως αναλυτικά…

«Γιατί ανεξαρτητοποιηθήκαμε»

ΠτΘ: Για όσους παρακολουθούν τα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ανεξαρτητοποίησή σας ήταν κάτι αναμενόμενο.

Α.Σ.: Θέλαμε η παράταξη της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής και να συνεδριάζει, και να βρίσκεται και να μπορεί να συζητά, για να μπορεί να έχει συλλογική άποψη. Αυτό δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα, το προσπαθήσαμε όμως και τα εν λόγω είναι ζητήματα τα οποία ξεπερνιούνται. Εκεί που δημιουργήθηκαν πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα, ήταν από την Κυριακή που τελείωσαν οι πρώτες εκλογές. Η  επικεφαλής μας, η κ. Λαφτσή, νομίζω εν θερμώ, έβγαλε αυτή την ανακοίνωση, που έλεγε για το ζήτημα της μειονότητας, το πώς ψηφίζει η μειονότητα και αν είναι οι ψήφοι της καθοδηγούμενοι από το προξενείο.

Αυτό πυροδότησε ένα τρομερό ντόμινο, το οποίο έφτασε πανελλαδικά να γίνει για τις επόμενες εκλογές ένα από τα πρώτα ζητήματα. Νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση δίχασε, δεν προσέφερε τίποτα και θα θέλαμε πριν από οποιαδήποτε τέτοια κίνηση η οποία νομίζουμε ότι ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους, όπως φάνηκε και εκ των υστέρων, να έχει συζητηθεί, όμως δεν συζητήθηκε.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καραΐσκος και η παράταξή του, «Σπάρτακος» έδωσε τα εύσημα στην κ. Λαφτσή για την τοποθέτηση που έκανε, και ουσιαστικά επενόησε ότι οι εκλεγέντες βουλευτές από τη μειονότητα, τουλάχιστον οι δυο στους δυο νομούς, είναι ύποπτοι, για να μην πούμε υπονόησαν καθαρά ότι μπορεί να είναι και καθοδηγούμενοι από το προξενείο και πράκτορες της Τουρκίας.

Εκεί παρενέβην προσωπικά, φυσικά συμφωνώντας και ο κ.  Λουτατίδης, και είπαμε ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, δεν στέκουν, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι συντοπίτες μας με εαυτόν τον τρόπο, και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη συνοχή και να μην διαρρήξουμε ποτέ τις καλές σχέσεις που  υπάρχουν ανάμεσα στην πλειονότητα και την μειονότητα. Αυτό μας οδήγησε τελικά στο να ανεξαρτητοποιηθούμε, γιατί τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι θέσεις της Πολη-τικής Ανατροπής ταυτίστηκαν με τις θέσεις του κ. Καραΐσκου.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε οποιαδήποτε κακή σχέση αναπτύσσοντας είτε χαρακτηρισμούς, είτε διάλογο με την κ. Λαφτσή, οπότε διαχωρίσαμε τη θέση μας. Από εδώ και πέρα, ανοιχτά και καθαρά, θα καλέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μια συνάντηση για να εξηγήσουμε στους συναγωνιστές της παράταξης μας, γιατί οδηγηθήκαμε στην ανεξαρτητοποίηση και ποια είναι τα σχέδιά μας για το μέλλον.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη δημοκρατική δημοτική παράταξη, η οποία θα παρεμβαίνει στα δρώμενα του Δήμου, όπως κάναμε και όλο αυτό το διάστημα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.  Καλούμε για αυτό όλον τον κόσμο που έχει παρακολουθήσει στοιχειωδώς την παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να έρθουν για να συνδιαμορφώσουμε την παρέμβαση την οποία θέλουμε να κάνουμε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Το τι ακριβώς θα γίνει, θα συναποφασιστεί»

ΠτΘ: Απαντάτε λοιπόν και σε εκείνους που λένε ότι, και το επενόησε και η κ. Λαφτσή και στη σχετική ανακοίνωση-απάντηση, ότι ενδεχομένως κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από την παραίτηση αυτή, αλλά και ενδεχόμενες συνεργασίες με λοιπές παρατάξεις.

Α.Σ.: Όσον αφορά τις λοιπές παρατάξεις, την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί με την Πολη-τική Ανατροπή κάποιοι το εκφράσανε, εγώ ήμουν καθαρός και είπα ότι νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να έχουμε μια αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, γιατί έχουμε λόγο και άποψη, η οποία είναι διαφορετική από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Άλλωστε νομίζω ότι η παρέμβασή μας πάντα ήταν θετική και προς την κατεύθυνση να γίνει η πόλη μας καλύτερη. Δεν θέλουμε αυτή η φωνή να μην υπάρχει, όμως από κει και μετά βέβαια, το τι ακριβώς θα γίνει, θα συναποφασιστεί. Και είπα ότι κι εγώ διαθέτω τον εαυτό μου για να είμαι επικεφαλής σε αυτή την κίνηση. Θα το συζητήσουμε όμως και μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες θα εκλέξουμε και την παράταξή μας και τις θέσεις μας και τον επικεφαλής μας. Απλώς είμαι στη διάθεσή τους, αν φυσικά συμφωνήσουν και οι συναγωνιστές μας, να είμαι επικεφαλής, για να κάνουμε μια σωστή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές, και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον δήμο μας.

«Θέλουμε να πλαισιωθεί αυτή η κίνηση από κόσμο που θέλει πραγματικά να παρέμβει για το καλό αυτής της πόλης»

ΠτΘ: Γίνεται εμφανές ότι η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού που έχει να κάνει με  το  γεγονός ότι δηλώνετε τη διαφωνία σας με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διατάραξη της υφιστάμενης πραγματικότητας στη Θράκη και στην περιοχή μας, που συνοψίζεται στην αρμονική συμβίωση όλων και στον σεβασμό βεβαίως, την ισονομία και ισοπολιτεία όλων.

Α.Σ.:  Έτσι ακριβώς. Δεν είναι δυνατόν για μερικές ψήφους ή για το ότι κάποιος δεν εκλέχτηκε βουλευτής και εκλέχτηκε κάποιος άλλος, να δημιουργούμε ολόκληρο ζήτημα για όλη την περιοχή μας, ενώ μέχρι τώρα διατρανώνουμε και είμαστε περήφανοι ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε, ότι θέλουμε όλοι μαζί να προκόψουμε.

Θέλουμε να είναι οι σχέσεις μας ακόμη καλύτερες, θέλουμε η πλειονότητα και η μειονότητα να προκόψει σε αυτόν τον τόπο και να μην έχουμε μετανάστευση ή να βλέπουμε τη φτώχεια κάθε μέρα να γίνεται μεγαλύτερη, για να μπορέσουμε όλοι να έχουμε ένα κοινό καλύτερο μέλλον. Αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Και γι’  αυτό ανεξαρτητοποιούμαστε.

Εμείς έχουμε δώσει δείγμα γραφής, έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί και για το  πράσινο της πόλης, και για την ανομία που υπάρχει και για αυτά όλα που γίνονται και δυσκολεύουν τη ζωή μας και για το πώς πρέπει να προσεχθούν οι οικισμοί και τι προβλήματα υπάρχουν. Από κει και μετά φυσικά θέλουμε να εμπλουτίσουμε και το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας, αλλά  και τα ψηφοδέλτια.

ΠτΘ: Ένας βασικός κορμός συνυποψηφίων στο νέο αυτό δικό σας ξεκίνημα να είναι και μέλη της υφιστάμενης Πολη-τικής Ανατροπής εάν και εφόσον το επιλέξουν;

Α.Σ.: Φυσικά. Εμείς τους συναγωνιστές μας δεν τους βάζουμε στη γωνία. Ίσα ίσα έχουμε συνεργαστεί όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει μια μέγιστη αλληλοεκτίμηση και ένας αλληλοσεβασμός και φυσικά θα θέλαμε να συνεργαστούμε και πάλι, αλλά θα ήθελα να πως ότι εμείς κάνουμε και ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Θέλουμε να πλαισιωθεί αυτή η κίνηση από κόσμο που θέλει πραγματικά να παρέμβει για το καλό αυτής της πόλης, κάνοντας και αφήνοντας έξω οποιαδήποτε κομματική τοποθέτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.