Ετοιμος για παρεμβασεις στη Νυμφαια ο Δημος Κομοτηνης

Αρκεί να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τη Δασική Υπηρεσία

Έτοιμος να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό στις παρεμβάσεις στη Νυμφαία, αρκεί να βρεθεί λύση στο θέμα της προγραμματικής με τη Δασική Υπηρεσία, είναι ο Δήμος Κομοτηνής.

Αυτό τονίστηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής, σε απάντηση ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Γραβάνη για την καθαριότητα του άλσους, που τόνισε πως θέλει περαιτέρω παρέμβαση, και την ανάγκη βελτίωσής του.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης υπενθύμισε την προσπάθεια να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τη Δασική Υπηρεσία για να γίνουν εργασίες. Όμως δεν κατέστη δυνατό, λόγω της απαίτησης από την υπηρεσία για ειδικότητες που δεν υφίστανται στο Δήμο. Παρόλα αυτά είναι πάντα έτοιμοι να προχωρήσουν στη σύμβαση, αρκεί να συμφωνήσει η Δασική υπηρεσία. «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε την προγραμματική, έχουμε το σχεδιασμό πρέπει και η δασική υπηρεσία να καταλάβει πως είναι ένας σημαντικός πνεύμονας για την πόλη, και να αφήσει τις υπηρεσίες του Δήμου να μπορέσουμε να το βελτιώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για την καθαριότητα, ο δήμαρχος εξήγησε πως πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα συνεργείο που φροντίζει για την αποκομιδή των απορριμμάτων στους κάδους και στις σακούλες που τοποθετούνται κοντά σε παγκάκια.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι σε σημεία μακρύτερα από το δρόμο, όπου βρίσκονται τα σημεία αποκομιδής, με τον κ. Γκαράνη να σημειώνει πως θα πρέπει και οι πολίτες να προσέχουν ώστε να μένει καθαρός ο χώρος.

Ειδικά για την καθαριότητα, κατά τη συζήτηση του θέματος προτάθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανέστη Στρατιάδη, μέχρι να γίνει συνολικότερη παρέμβαση στο χώρο, να μην τοποθετούνται πλαστικές σακούλες δίπλα από τα παγκάκια, γιατί πολλές φορές τα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο τις σκίζουν, ψάχνοντας να βρουν φαγητό. Αντίθετα ο δημοτικός σύμβουλος πρότεινα να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι, ώστε και η αποκομιδή να γίνει ευκολότερη.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.