Ετοιμο το ΠΑΣΟΚ και τοπικα για τις εθνικες εκλογες

Σχεδόν έτοιμα το ψηφοδέλτια, τόνισε από την Κομοτηνή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος

Απαραίτητη η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης για τη Θράκη – το αποτέλεσμα θα καθορίσει τις μετεκλογικές συνεργασίες

Την αισιοδοξία του για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και την ποιότητα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του σε αυτή.

Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την χαρά του που επιστρέφει στην Θράκη (καθώς πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης) της οποίας γνωρίζει τους ανθρώπους και τα προβλήματά της, μετά από πρόσκληση του Γραμματέα της ΝΕ Ροδόπης κ. Νότη Χαραλαμπίδη και στο πλαίσιο της καμπάνιας για την υγεία και του ΕΣΥ που έχει ξεκινήσει το Κίνημα.

Ήδη έχουν πραγματοποιήσει κεντρικές εκδηλώσεις για το ζήτημα, αναπτύσσοντας τις προτάσεις τους για την βελτίωση του ΕΣΥ αλλά και την πρωτοβάθμια φροντίδα, που αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός τους.

Για αυτό και τα στελέχη τους σε όλη τη χώρα επισκέπτονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας, για να εντοπίσουν τα προβλήματα, και το ίδιο έκανε και αυτός στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου είδε την υποστελέχωσή του, και συζήτησε με τους γιατρούς και το προσωπικό.

«Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε πολιτικές που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα δημόσια Νοσοκομεία» τόνισε.

Απαραίτητες οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ακρίβεια, που εδώ και ένα χρόνο μειώνει το εισόδημα των πολιτών, από την αύξηση των προϊόντων μέχρι τις τιμές της ενέργειας.

Το Κίνημα έχει καταθέσει θεσμικές προτάσεις για σημαντικές αλλαγές που δεν είναι επιδοματικού χαρακτήρα, σαν αυτές της κυβέρνησης, που είναι πολύ λίγο και δεν βοηθά τους πολίτες να συγκρατήσουν τα εισοδήματά τους, κάνοντας το ίδιο για το οποίο κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ανάμεσα στις προτάσεις τους είναι νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, νέο ΕΚΑΣ με εισοδηματικά κριτήρια για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα καθώς και επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, επιμερίζοντας το κόστος μεταξύ επιδοτήσεων και παραγωγών.

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη

Με το 2023 να είναι χρονιά εθνικών εκλογών, το επόμενο διάστημα θα μεταφέρουν τις προτεραιότητές τους για μια κυβέρνηση που θα έχει ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα με αλλαγές και τομές που χρειάζεται σε βασικούς τομείς, ζητώντας από τον ελληνικό λαό να στηρίξει αυτή τη μεγάλη αλλαγή, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και να μην ζήσουμε τις μέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.

«Θέλουμε αλλαγές στο κοινωνικό κράτος, ενίσχυση της κατοικίας, αλλά δεν αφήνουμε και τα ζητήματα δημοκρατίας» σημείωσε, συνεχίζοντας θεσμικά να επιδιώκουν να έρθουν όλα στο φως, να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε με το σκάνδαλο των υποκλοπών και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και στη Ροδόπη να δώσει συντεταγμένο τη μάχη των Εθνικών εκλογών» σημείωσε, εκτιμώντας πως το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε δε πως στη Ροδόπη το Κίνημα θα λάβει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη τη χώρα.

Όσο για τις προεκλογικές συνεργασίες, ανέφερε πως προτεραιότητά τους είναι το πολιτικό τους πρόγραμμα, που θέτει σε προτεραιότητα βασικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν τα επόμενα 4 χρόνια, όπως αυτές που ανέλυσε παραπάνω.

Τόνισε δε πως θα σεβαστούν την βούληση των πολιτών, που εκτιμά πως θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εκλογές, αυξάνοντας τις δυνάμεις του. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα πάρουμε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές, και θα μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δυνατότητα να βάλουμε αυτά που θέλουμε σαν προτεραιότητα την επόμενη ημέρα».

Νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη Θράκη

Ερωτηθείς για το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ροδόπης και όλης της Θράκης, σημείωσε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιοχή, που έχει όμως πολλές δυνατότητες, όπου όμως τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά λάθη όσο αφορά το μοντέλο που επιλέχθηκε για αυτή, καταλήγοντας έτσι σε πολλές αποτυχίες.

Αυτό αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης έλλειψης περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα μας, με ερημοποίηση πολλών περιοχών. Πρέπει λοιπόν όπως τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος να υπάρχει πολιτική για την περιφερειακή ανάπτυξη, τον αγροτικό τομέα αλλά και το ενεργειακό, ώστε να περιοριστεί το κόστος της παραγωγής.

Όμως δυστυχώς δεν έχει αλλάξει το κομμάτι εξωστρέφειας της χώρας, και έχουν μια συγκεκριμένη άποψη για την ανάπτυξη της περιφέρειας, στην οποία πιστεύει πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να γίνει μέρος του σχεδίου, και οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να εφαρμόζουν το όραμά τους για την περιοχή.

Απαραίτητη η προστασία της Πρώτης Κατοικίας

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες όπως αυτή του Νόμου Κατσέλη, που έδινε ουσιαστική προστασία στην πρώτη κατοικία, που άρχισε να ξηλώνεται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε αυτή της ΝΔ.

Για αυτό κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούν προστασία της Πρώτης Κατοικίας με συγκεκριμένα κριτήρια, για όσους άλλαξαν οι οικονομικές συνθήκες της ζωής τους και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, με ρύθμιση και του ιδιωτικού χρέους για να μπουν όλα σε φυσιολογική ροή.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υπάρχουν φαινόμενα «Πάτσηδων» οι οποίοι υπό την κυβερνητική ομπρέλα αγοράζουνε μεγάλα πακέτα δανείων, και βγάζουν κέρδη εις βάρος των πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.