Ετοιμη η κυβερνηση να αντιμετωπισει την ενεργειακη κριση συμφωνα με τον  Γιαννη Τζαμπαζη

«Κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος, του, κανείς δεν θα μείνει πίσω, και η κοινωνία πρέπει να μείνει ενωμένη στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται»

Σταθερή πίεση για να προχωρήσουν, έστω και αργά, τα τοπικά ζητήματα, σε συνδυασμό με την όποια πρόοδο γίνεται σε εθνικό επίπεδο, θέλουν να συνεχίζουν να ασκούν τα μέλη της ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Αυτό τονίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της, σημείωσε ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Τζαμπάζης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής κ, που τόνισε πως η προσπάθεια για τα τοπικά θέματα είναι σταθερή, με προτεραιότητα το φράγμα Ιάσμου, ένα έργο το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες.

Καλύτερος ο χειμώνας για την Ελλάδα από το Βορρά

Όπως ανέφερε ο κ. Τζαμπάζης, η συνεδρίαση είχε σαν στόχο τον απολογισμό έργου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και την συζήτηση θεμάτων που επηρεάζουν την περιοχή μας.

Κάποια, όπως η ακρίβεια, το ενεργειακό, η πανδημία είναι θέματα εθνικού επιπέδου που έχουν αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία, ενώ άλλα αφορούν καθαρά τοπικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ σημείωσε πως ένα από το θέμα που τους απασχόλησε περισσότερο είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης το χειμώνα, για την οποία, τόνισε, υπάρχει μια σοβαρή επιδοματική πολιτική, μέτρα ελάφρυνσης, αλλά και αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, μέσω φοροαπαλλαγών, που έχει τη δυνατότητα να κάνει η κυβέρνηση μιας και υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, μετά την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια.

«Κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος, του, κανείς δεν θα μείνει πίσω, και η κοινωνία πρέπει να μείνει ενωμένη στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις χώρες του βορρά, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία που ετοιμάζονται για μεγάλες δυσκολίες.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, επισήμανε, και υπάρχουν χώρες στις οποίες δεν είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις ή ακόμα και ελλείψεις στο ρεύμα, κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί η χώρα.

Κατά τη συνάντηση αναφορά έγινε και στο θέμα της ακρίβειας, και τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν στην ΔΕΘ για αυτό, και στη συνέχεια πέρασαν στα τοπικά προβλήματα που έχουν τεθεί στην κεντρική διοίκηση του κόμματος ώστε να προωθηθούν σε κυβερνητικό επίπεδο.

Εμβληματικό έργο το φράγμα Ιάσμου

Το φράγμα του Ιάσμου είναι ένα εμβληματικό έργο το οποίο προσπαθεί να πετύχει η τοπική κοινωνία, καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες, ανέφερε, δεν είναι τόσο εύκολο, όμως βρίσκεται σε ένα καλό σημείο, με περαιτέρω ανακοινώσεις να έρχονται όταν αυτό είναι έτοιμο να προχωρήσει.

Την ίδια ώρα συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της ΣΕΛΜΑΝ, για το οποίο είχε μάλιστα δεσμευτεί ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην επίσκεψή του στην περιοχή μας, για την οποία γίνονται βήματα, αλλά αργά.

Τέλος συζητήθηκε η ολοκλήρωση του συστήματος διανομής στο Φράγμα Ιασίου, για την άρδευση των αγροτεμαχίων, αλλά και οι αναδασμοί στο ανατολικό κομμάτι της Ροδόπης.

Πέρα από τα έργα όμως, συζήτησαν και το θέμα της πρόσληψης 250 συνοριοφυλάκων στη Ροδόπη, για τους οποίους ζητούν αφενός να έχουν εντοπιότητα, αφετέρου να είναι μόνιμοι. Κάτι τέτοιο, τόνισε, θα μειώσει αυτόματα τον δείκτη ανεργίας στην περιοχή και θα τονώσει την Ροδόπη.

Ερωτηθείς για την υλοποίηση όλων αυτών των έργων, στα οποία έχει γίνει εκτενής αναφορά στο παρελθόν και έχουν κατατεθεί και ως προτάσεις σε αυτή αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κ. Τζαμπάζης επισήμανε πως γίνεται συνεχώς προσπάθεια για αυτά, και πως η Τοπική Οργάνωση θα βάλει και αυτή το λιθαράκι της ώστε κάποια στιγμή η περιοχή μας να κερδίσει κάποια πράγματα, με τον ίδιο να επισημαίνει την σημασία της δημιουργίας του φράγματος Ιάσμου.

Τι θα ακούσουμε στη ΔΕΘ

Βέβαια τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών της Ροδόπης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και η εθνική πολιτική, από την μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχουν αντίκτυπο και η κυβέρνηση μπορεί να τα υλοποιήσει γιατί έχει δημιουργήσει τον δημοσιονομικό χώρο. «Θα δείτε ότι ο χειμώνας δεν θα είναι τόσο δύσκολος όσο θα είναι σε χώρες της βόρειας Ευρώπης» ανέφερε.

Όσο για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, δεν περιμένει να υπάρχουν ειδικά για την περιοχή μας, αλλά να παραμείνουν σε εθνικό επίπεδο, για όλους τους πολίτες, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση των συντάξεων γύρω στο 5%, αλλά και του βασικού μισθού και το Fuel Pass.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, και τις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να δίνουν την πρωτιά στο κόμμα της ΝΔ, σημείωσε πως δεν έχουν κάνει μόνο εξαγγελίες, αλλά έχουν φέρει και απτά αποτελέσματα, μετά από δύο χρόνια μεγάλης δυσκολίας λόγω πανδημίας.

Πιστεύει δε πως στις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, με στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για το καλό της χώρας, μιας και πιστεύει πως αν ξαναβγεί κυβέρνηση θα αλλάξει όψη η χώρα, από άποψη επενδύσεων, τουρισμού και εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.