Εθιμοτυπικη επισκεψη της αναπληρωτριας Πρεσβειρας της Βρετανιας στην Κομοτηνη

Είχε επαφές με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στο Γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη η αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, Susan Geary. Η συνάντηση είχε  εθιμοτυπικό χαρακτήρα και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις σχέσεις των δύο χωρών.

 Ο Δήμαρχος μίλησε στην αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βρετανίας στη χώρα μας για την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, για το όμορφο φυσικό περιβάλλον, τα αξιοθέατα αλλά και την πλούσια τοπική γαστρονομία. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η κ. Geary και ο κ. Μέτιος συζήτησαν εκτενώς για τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσον αφορά τη μεταφορά ενέργειας και τις υποδομές στις μεταφορές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος.

 Στη συνάντηση συμμετείχε ο βοηθός της κ. Geary κ. Αντώνης Μαγαλιός.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη

Η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου συνοδευομένη από τον κ. Αντώνιο Μαγαλιό πραγματοποίησαν επίσκεψη και με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Πρέσβειρα, για την τιμητική της επίσκεψη, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προσέφερε αντίτυπο της έκδοσης της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τον τίτλο: «Η 14η Μαΐου της Κομοτηνής έναν αιώνα μετά…».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.