Ερωτηση του βουλευτη Εβρου Π.Παπαδακη για τα θανατηφορα τροχαια στον Εβρο απο διακινητες

Προτείνει σειρά μέτρων προς τους αρμόδιους υπουργούς

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών και Υποδομών, υπέβαλε ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης κ. Παράσχος Παπαδάκης  για τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στον Νομό Έβρου από διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής κάνει λόγο για ζήτημα που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις ζητώντας από τους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Κύριοι Υπουργοί,

Α. Στην περιοχή του Ν. Έβρου και συγκεκριμένα, στην Εγνατία οδό, στις 15/04/2023, διακινητής λαθρομεταναστών με αυτοκίνητο, κατόπιν νόμιμης καταδίωξης, εισήλθε παράνομα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με Έλληνα 46χρονο πολίτη από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ο τελευταίος κινούταν κανονικά με το όχημα του, με αποτέλεσμα ο συντοπίτης μου να χάσει την ζωή του. Β. Στις 06/07/2023 στην περιοχή του κόμβου Αρδανίου, στο Ν. Έβρου, διακινητής λαθρομεταναστών, κατόπιν νόμιμης καταδίωξης με τον ίδιο ανωτέρω αναφερόμενο τρόπο, συγκρούστηκε με 69χρονο Εβρίτη, με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός την ζωή του.

Πέραν των ανωτέρω ατυχημάτων, καθημερινά στο Ν. Έβρου, ακόμα και μέσα στην πόλη της Αλεξ/πολης, σημειώνονται τροχαία ατυχήματα από διακινητές και από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει άλλα θύματα. Πλέον, το θέμα έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, κινδυνεύοντας, ανά πάσα στιγμή οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους ( Εγνατία – Εθνικοί δρόμοι – στον ιστό των πόλεων ), πλησίον του Ν. Έβρου, να απωλέσουν την ζωή τους. Θα μπορούσατε να έχετε λάβει σοβαρά και άμεσα μέτρα, όπως π.χ. Ι) να τοποθετηθούν στην Εγνατία οδό αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία στον ιστό της πόλης τα κατάλληλα καρφιά (όπως χρησιμοποιούνται σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες) με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι διακινητές στο αντίθετο ρεύμα, ΙΙ) την άμεση ενημέρωση από τα αστυνομικά όργανα της Εγνατία στο τηλέφωνο 1077 και κατόπιν, άμεση αποστολή μηνύματος στο 112, έτσι ώστε οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία οδό άμεσα να λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο ότι, όχημα κινείται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των ανυποψίαστων οδηγών, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα αποφυγής τροχαίου ατυχήματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί :

  1. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε, έτσι ώστε να ακινητοποιούνται τα οχήματα των διακινητών για να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια με τα ως άνω τραγικά περιστατικά; Είστε διατεθειμένοι να υιοθετήσετε τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα;
  2. Υπάρχει πρωτόκολλο αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων προς τήρηση από τους συνοριοφύλακες – αστυνομικούς;
  3. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί στην Εγνατία οδό αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία κατάλληλα καρφιά ( όπως χρησιμοποιούνται σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες ) με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι διακινητές;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.