Ερωτηση Δ. Χαριτου για τα μετρα πυροπροστασιας του Κρυονεριου

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Την άμεση λήψη μέτρων πυρασφάλειας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών ΠΕ Ροδόπης, ζητά με παρέμβαση του  στη Βουλή προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ειδικότερα ο βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά  την  επιστολή του Συλλόγου του Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων τοπικής διάστασης, τίθεται και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας της περιοχής γύρω από τον οικισμό, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα καθαρισμού των παρακείμενων αλσυλλίων, λόγω του κινδύνου που συνεπάγεται για τον οικισμό σε ένα ενδεχόμενο  πυρκαγιάς.

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερομένους ποια είναι τα  μέτρα που έχουν ληφθεί  για την  πυρασφάλεια  της περιοχής του Κρυονερίου και την  αντιπυρική προστασία ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου – Προσκυνητών της Π.Ε  Ροδόπης, ενώ απευθύνει ερώτημα και σε σχέση με το ενδεχόμενο  χρηματοδότησης της υλοποίησης της  μελέτης αντιπυρικής προστασίας, που υπάρχει για την περιοχή, αφού πλέον η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.