Ερωτηματα απο τον Σπαρτακο προς τον Γ. Πετριδη για τα κλειστα σχολεια

«Οι εξηγήσεις που κυκλοφόρησαν μάς άφησαν με την απορία, “ποιoς – ή τι – έφταιξε;”»

Ερωτήματα προς τον δήμαρχο Κομοτηνής έθεσε μέσω ανακοίνωσής της η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου» την Παρασκευή σχετικά με τις αποφάσεις του πρώτου να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη στιγμή που «τις 3 πρώτες από τις 5 μέρες δεν έπεσε ούτε νιφάδα χιονιού» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ολόκληρη έχει ως εξής:
 
«Μια βδομάδα κλειστά σχολεία δεν είναι κάτι συνηθισμένο σε μια πόλη σαν την Κομοτηνή, πόσω μάλλον που τις 3 πρώτες από τις 5 μέρες δεν έπεσε ούτε νιφάδα χιονιού. Οι εξηγήσεις που κυκλοφόρησαν μάς άφησαν με την απορία, «ποιος – ή τι – έφταιξε;» Είναι κατανοητό πως μετά τις 15ήμερες διακοπές των Χριστουγέννων και με το διαρκές ψύχος ήταν δύσκολο να θερμανθούν τα σχολικά κτίρια – η διεθνής πρακτική λέει πως απαιτείται θερμοκρασία 19,5 βαθμών στην αίθουσα διδασκαλίας – αλλά αυτή η δικαιολόγηση είναι επαρκής; Τι συμβαίνει σε πόλεις σαν τη Φλώρινα και την Καστοριά, όπου αυτό είναι η …κανονικότητα; Βρεθήκανε κάποιοι αρμόδιοι απροετοίμαστοι; Δεν είχαμε επάρκεια πετρελαίου – και γιατί; Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις σχολικές μονάδες που είναι δύσκολο (ή και δεν μπορούν) να λυθούν;
 
Ζητάμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, που θα επέχει και θέση υπόσχεσης ότι στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα επιτευχθεί κάτι καλύτερο». 

Με «αιχμές» περί έλλειψης πετρελαίου επανήλθε στο θέμα ο Σπάρτακος 

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη επανήλθε στο θέμα παρότι δεν υπήρχε κάποια απάντηση εκ μέρους του δήμου, δημοσιοποιώντας παράλληλα έγγραφο του δήμου Κομοτηνής που κοινοποιήθηκε στα σχολεία της χωρικής αρμοδιότητας του. Από το περιεχόμενο του εγγράφου η δημοτική παράταξη εξάγει το συμπέρασμα πως «διαφαίνεται έλλειψη πετρελαίου» εξ ου και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα «υπήρξε ολιγωρία (και τίνος;) αρμοδίου; Λείπει πετρέλαιο και γιατί; Καταγράφηκαν προβλήματα θέρμανσης ή ζημίες σε σχολικές μονάδες και πού μπορεί να γίνει άμεση βελτιωτική παρέμβαση;» υπογραμμίζοντας πως «οι δημότες δικαιούνται μια πλήρη, ξεκάθαρη και υπεύθυνη απάντηση στα τρία προηγούμενα σαφή ερωτήματα». 

Το έγγραφο του δήμου Κομοτηνής 

Ακολουθεί το περιεχόμενο του εγγράφου που επικαλείται ο «Σπάρτακος», το οποίο υπογράφεται από τον κ. Μανώλη Ταπατζά ως πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Κομοτηνής και κοινοποιείται προς τους διευθυντές και διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.
 
«Σας ενημερώνουμε ότι με το άνοιγμα των Σχολικών μονάδων παρακαλούμε όπως κάνετε τη σωστή χρήση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Την άκρως αναγκαία θέρμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών.
2. Τη χρήση των σωμάτων στους διαδρόμους, όταν και μόνο οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ άσχημες.
3.Οριστικό κλείσιμο των σωμάτων στους αποθηκευτικούς χώρους, τουαλέτες κλπ.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.