Ερντογαν: «Τωρα το μονο αιτημα των Τουρκοκυπριων στο τραπεζι των διεθνων διαπραγματευσεων ειναι η αναγνωριση του καθεστωτος τους ως κυριαρχου κρατους»

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ευρεία αναγνώριση»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε τη στήριξη του στη λύση των δύο κρατών κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Κύπρο και χρησιμοποίησε τη φράση «Τουρκοκυπριακό κράτος» στη δήλωση του που έκανε την Τετάρτη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας.

Μετά από διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κύπρο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη στο πρόγραμμα εορτασμών των κομματικών οργανώσεων του κόμματος AKP ενόψει του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η επίσκεψή του στη Βόρεια Κύπρο είναι σημαντική από πολλές απόψεις. «Πριν από λίγο καιρό οι Τουρκοκύπριοι έδωσαν την απάντηση τους με μια νέα απόφαση που ανακοίνωσαν σε αυτούς που τους εξαπάτησαν εδώ και χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις, ψέματα και υποκρισία. Τώρα το μόνο αίτημα των Τουρκοκυπρίων στο τραπέζι των διεθνών διαπραγματεύσεων είναι η αναγνώριση του καθεστώτος τους ως κυρίαρχου κράτους. Όλες οι άλλες προτάσεις έχουν λήξει» τόνισε.

«Όσοι υποστήριξαν επίμονα την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα, δεν έχουν πλέον τίποτα να πουν»

Ο Ερντογάν ανέφερε πως υποστηρίζει πλήρως την πρόταση των Τουρκοκύπριων για μια λύση βασισμένη σε ένα κυρίαρχο κράτος. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το τουρκικό κράτος της Κύπρου θα έχει ευρεία αναγνώριση το συντομότερο δυνατό και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα από αυτό».

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε επίσης έμμεσα στην ΕΕ τονίζοντας πως «όσοι υποστήριξαν επίμονα την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχουν παραβεί όλες τις υποσχέσεις τους, απέρριψαν όλες τις συμφωνίες και αγνόησαν την τουρκική κοινωνία, δεν έχουν πλέον τίποτα να πουν για αυτό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.