Εργασιες στο παραλιακο μετωπο του Δημου Μαρωνειας-Σαπων ενοψει καλοκαιριου

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Θέλουμε να αυξήσουμε τις επιλογές του κόσμου να επισκέπτεται την περιοχή μας»

Σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι παραλίες του Ίμερου, της Αλκυόνας και των Ταχυδρομικών; Πόσο εφικτή θα ήταν η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Μαρώνειας με τη Σαμοθράκη; Θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις αυτό το καλοκαίρι; Τι μέλλει γενέσθαι με το Φεστιβάλ, αλλά και με τη διαδικασία ένταξης της Ξυλαγανής στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Οικισμών;

Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, φιλοξενούμενος στο Ράδιο Παρατηρητής.

Όσον αφορά την κατάσταση των παραλιών του Ίμερου, της Αλκυόνας και των Ταχυδρομικών, ο κ. Χαριτόπουλος δήλωσε ότι έχει ήδη ανατεθεί σε συνεργείο ο καθαρισμός των χόρτων. «Ξεκίνησε από τον Ίμερο, αυτό το διάστημα πρέπει να βρίσκονται στην Αλκυόνα και συνεχίζουν κανονικά, ενώ μετά θα προχωρήσουν στην διευθέτηση των παραλιών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «φέτος θα φέρουμε και κόσκινο για να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά στην παραλία», ενώ επεσήμανε ότι «προστέθηκαν δύο ακόμη ντουζιέρες, έχουν συντηρηθεί οι ομπρέλες και ήρθαν επιπλέον άλλες 15 και θα αρχίσουν να τοποθετούνται το επόμενο διάστημα. Νομίζω ότι σε χρόνους είμαστε καλά και θα έχουμε προλάβει να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία των παραλιών». Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «θέλουμε να αυξήσουμε τις επιλογές του κόσμου να επισκέπτεται την περιοχή μας και να έχει εναλλακτικές».

Μετά τις εκλογές το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαρώνειας-Σαμοθράκης

Σχετικά με τις προσπάθειες για επίτευξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Μαρώνειας-Σαμοθράκης, ο Δήμαρχος ανέφερε πως «είναι μόνιμη επιδίωξη μας και στόχος μας να το πετύχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε περισσότερη τουριστική έμφαση στην περιοχή, όμως πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών, το νέο Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής και να τον επισκεφτούμε μαζί και με άλλα στελέχη της αυτοδιοίκησης, ή ακόμα και με μέλη του εθνικού κοινοβουλίου, για να πιέσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση».

Όταν ρωτήθηκε για την λειτουργία των κατασκηνώσεων, ο κ. Χαριτόπουλος υπογράμμισε πως οι μεν Πέτρινες κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν κανονικά, οι δε κατασκηνώσεις των Πετρωτών, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς που άνηκε καθαρά στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και έγιναν κάποιες εκπτώσεις σε κάποιους άλλους που το διεκδίκησαν. «Τώρα βρισκόμαστε στην δικαστική διαδικασία για να μπορέσουν να επανέλθουν, να ξαναπάρουμε δηλαδή αυτό που ήταν δικό μας», εξήγησε ο Δήμαρχος.

Επανέρχεται το Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών

Σχετικά με το Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών, ο κ. Χαριτόπουλος ανέφερε πως ήδη έχει συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της ΚΕΜΑΣ, την προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού, συνεργάτες του ιδίου του κ. Δημάρχου, αλλά και στελέχη του Δήμου. «Έκαναν ένα σχέδιο προγράμματος και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Χαριτόπουλος προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το Αρχαίο Θέατρο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, να αναδείξουμε και να στηρίξουμε όλες τις εκδηλώσεις που κάνουν τοπικά οι οικισμοί και οι σύλλογοι και βέβαια, να εντάξουμε και δύο πολύ πρωτοποριακές εκδηλώσεις, την υποδοχή της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους που μάλλον θα γίνει στις 4 Ιουλίου και τις τελετές για την ανάδειξη της Μαρώνειας ως ιστορικής έδρας του Δήμου».

Έντονη είναι, τέλος, η κινητικότητα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ενταχθεί η Ξυλαγανή στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Οικισμών. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτόπουλος, «είμαστε στα διαδικαστικά, έχουμε την απόφαση της τοπικής κοινότητας, προχωράμε στο δημοτικό συμβούλιο και το διεκδικούμε κι αυτό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.