Ερχονται 3 μονιμοι μηχανικοι στο Δημο Κομοτηνης

Θα ενισχύσουν Πολεοδομία και Τεχνική Υπηρεσία – Προστίθενται άλλοι 4 μηχανικοί στην Πολεοδομία μέσω Κ. Καραθεοδωρή

Τη δέσμευση πως θα ενισχυθεί σύντομα η Πολεοδομία του Δήμου Κομοτηνής, τόσο με μόνιμο προσωπικό του Δήμου Κομοτηνής, όσο και με επικουρικό προσωπικό από όμορους Δήμους της Ροδόπης, έδωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα της υποστελέχωσης της Πολεοδομίας είναι και παλιό, και γνωστό, όμως παρά τις όποιες προσπάθειες δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα στην ταχύτητα εξυπηρέτησης του κοινού. Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο μετά από ερώτηση του κ. Λουτατίδη, ο οποίος ζήτησε να μάθει πώς μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου εξήγησε ότι, αυτή τη στιγμή, προωθείται λύση για την ενίσχυση της μέσω άλλων Δήμων, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή. Όλοι οι Δήμοι της χώρας, που δεν διαθέτουν, θα πρέπει να συστήσουν δική τους πολεοδομία μέχρι τις αρχές του 2022. Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών και ο Δήμος Αρριανών όμως, θέλουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από την Πολεοδομία της Κομοτηνής, έτσι θα συνεισφέρουν, μέσω προγραμματικής Σύμβασης με τον Κ. Καραθεοδωρή, από ένα μηχανικό στην Πολεοδομία, κάτι που θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Όσο για τον εναπομείναν δήμο, αυτόν του Ιάσμου, φέρεται να μην έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αυτό.

Παράλληλα ο Δήμος Κομοτηνής θα ενισχύσει μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού την Πολεοδομία και με άλλους δύο μηχανικούς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Φυσικά η πραγματική ενίσχυση της Πολεοδομίας και των τεχνικών υπηρεσιών, θα γίνει με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη να ανακοινώνει στο Συμβούλιο πως ο Δήμος έλαβε την απόφαση του Υπουργείου για προσλήψεις μόνιμων μηχανικών που είχε αιτηθεί για το 2019.

Αυτή αφορά ένα Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ένα Μηχανικό Περιβάλλοντος και ένα Μηχανικό Χωροταξίας, σύμφωνα με το Δήμαρχο, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την πολεοδομία και τις υπηρεσίες.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η προτεραιοποίηση από την Πολεοδομία των έργων που αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία έχουν αυστηρές προθεσμίες, αλλά και των έργων του Αναπτυξιακού Νόμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.