Ερχεται λειτουργικη και ενεργειακη αναβαθμιση του κτιριου της ΠΕ Ροδοπης

Τροπολογία διευθετεί το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της παραχώρησης

Σε πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης είχε την ευκαιρία να καταθέσει γραπτώς αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, με θέμα την παραχώρηση του παλιού κτιρίου της πρώην Νομαρχίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεκπεραιώθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, κ. Στυλιανό Μπάκα, ο κ. Τσαλικίδης εστίασε στη σκοπιμότητα του αιτήματος του, που αφορά στη δυνατότητα πραγμάτωσης ενταγμένων δράσεων του ετησίου προγράμματος ΠΑΜ-Θ και σχετίζονται με τη βελτίωση του αναφέροντος κτιρίου. Για αυτόν τον λόγο, κι ως βασική προϋπόθεση τέθηκε επί τάπητος η αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην ευρεία χρήση του Διοικητηρίου, καθώς σε αυτό στεγάζονται κατά πλειοψηφία Διευθύνσεις της ΠΑΜ-Θ και κατά συνέπεια της ΠΕ Ροδόπης, εξυπηρετώντας καθημερινά πληθώρα πολιτών και τέλος στις ανάγκες συντήρησης, προσβασιμότητας και αναβάθμισης που προκύπτουν στις εγκαταστάσεις του λόγω παλαιότητας και φυσικά χρήσης του.

Αισίως, κατόπιν κυβερνητικής τροπολογίας που κατετέθη στη Βουλή και με Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η δυνατότητα δωρεάν κατά κυριότητα παραχώρησης ακινήτων στις Περιφέρειες.

Ν. Τσαλικίδης: «Ενέργειές μας παίρνουν σάρκα και οστά»

«Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω ενέργειές μας να παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία προς ψήφιση με θέμα την παραχώρηση ακινήτων στις Περιφέρειες, κάτι που πράγματι διευθετεί και επιλύει χρόνια ζητήματα ως προς αυτό το θέμα. Συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ακολουθήσει η υλοποίηση των δράσεων που στοχεύουν στη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Έδρας της ΠΕ Ροδόπης, στην προσβασιμότητα και στην αισθητική βελτίωση του κέντρου της Κομοτηνής, με επεμβάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.