Ερχεται διαταξη για οριστικη αποχωρηση ανεμβολιαστων υγειονομικων απο το ΕΣΥ

Πλεύρης «Κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη, ασχέτως πανδημίας, είναι κατά της επιστήμης που καλείται να υπηρετήσει»

Διάταξη με την οποία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα αποχωρήσουν οριστικά από ΕΣΥ επεξεργάζεται το Υπουργό Υγείας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, Θάνο Πλεύρη. Πάντως, όπως επισήμανε στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα η επέκταση της αναστολής εργασίας για όσους ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Η θέση του υπουργείου υγείας που την έχω εκφράσει και την έχω εισηγηθεί στην κυβέρνηση είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο «ήδη επεξεργαζόμαστε διάταξη με την οποία θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία, ή διαφορετικά επεξεργαζόμαστε διάταξη η οποία θα έχει ως τυπικό προσόν να είναι κάποιος εμβολιασμένος και αν δεν εμβολιάζεται δεν θα παραμείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Οι δε θέσεις εργασίας που θα μείνουν κενές θα προκηρυχθούν και θα προσληφθούν επικουρικοί γιατροί που βρίσκονται ήδη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη, ασχέτως πανδημίας, είναι κατά της επιστήμης που καλείται να υπηρετήσει», είπε ξεκάθαρα ο Θ. Πλεύρης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.