Επιτροπη Αγροτικης Οικονομιας και Περιβαλλοντος συστηθηκε στην ΠΑΜΘ

Θα αναλάβει αρμοδιότητες του Περιφερειακού όσο αφορά τα Περιβαλλοντικά, με εξαίρεση θέματα της μεταλλουργίας

Συστάθηκε, 2,5 χρόνια μέσα στη θητεία του τρέχοντος Περιφερειακού Συμβουλίου, η Επιτροπή «Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος», στην οποία θα μεταβιβαστούν μια σειρά από αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και οι γνωματεύσεις περί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Να θυμίσουμε πως απόπειρα για συγκρότηση της επιτροπής είχε γίνει και στο παρελθόν, και μάλιστα δύο φορές, όμως η αντίδραση της αντιπολίτευσης την πρώτη, και της διοίκησης τη δεύτερη, είχε αποτέλεσμα αυτές να ναυαγήσουν.

Την τρίτη φορά, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, η επιτροπή κατάφερε να συσταθεί, παρόλο που πριν γίνει αυτό, έπρεπε, ως είθισται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να προηγηθεί αρκετή ώρα τοποθετήσεων και διενέξεων μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της διοίκησης.

Τα αντικείμενα της επιτροπής ήταν λίγο πολύ τα ίδια με αυτά που είχαν και οι ανάλογες επιτροπές που είχαν συσταθεί στις προηγούμενες περιφερειακές θητείες, όμως εκεί υπήρξαν αντιδράσεις από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, με αρκετές από αυτές να ζητάν μια σειρά από αρμοδιότητες να παραμείνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επιμονή που συνεχίστηκε, παρά τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου ότι όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα θέματα έγκρισης για την μεταλλουργία χρυσού, θα αναπέμπονται για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τελικά, και μετά την εξαίρεση της αρμοδιότητας για τη μεταλλουργία από αυτές που μεταβιβάζονται στην επιτροπή, η επιτροπή υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η νέα σύνθεση της επιτροπής

Η επιτροπή απαρτίζεται από 13 μέλη, και σε αυτή εκπροσωπούνται σχεδόν όλες οι παρατάξεις, με τον Περιφερειάρχη να προτείνει τα 8 από τη συμπολίτευση, μεταξύ των οποίων μπορούν να περιλαμβάνονται και ανεξάρτητοι, ενώ η Περιφερειακή Σύνθεση πρότεινε 2, και από ένα οι παρατάξεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της Περιφέρειας σε Δράση και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Βασίλης Δελησταμάτης, με αντιπρόεδρο τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Χρήστο Γάκη.

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι από τη συμπολίτευση θα είναι οι Κώστας Κουρτίδης, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Ταρκάν Μουλταζά, Αχμέτ Ιμπράμ, Θανάσης Τσώνης και Χρήστος Παπαθεοδώρου, με αναπληρωματικούς τους Νίκο Τσαλικίδη, Αλέξιο Πολίτη, Μαρία Πολυμέρου και Αριστείδη Μωυσιάδη.

Από την Περιφερειακή Σύνθεση Τακτικοί σύμβουλοι θα είναι ο Αργύρης Πατακάκης και ο Σταύρος Βαβίας, με αναπληρωτές τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη και Θόδωρο Μαρκόπουλο, από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ο Νίκος Αργυρίου με αναπληρωματικό τον Σερκάν Μαχμούτ, από την Περιφέρεια σε Δράση ο Γιώργος Ζιμπίδης με αναπληρωτή τον Γιάννη Ζαμπουνίδη και από την Λαϊκή Συσπείρωση ο Θεόδωρος Συμεωνίδης με αναπληρωτή τον Χρήστο Τρέλλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.