Επιθεση απο αγνωστους δεχθηκε ο Γ. Βαρουφακης

Διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 και τον χτύπησαν στο πρόσωπο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, άγνωστοι πλησίασαν τον Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια». 

Ο ίδιος σηκώθηκε για να τους μιλήσει όμως αυτοί έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους απαντώντας με βία και ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Τραυματισμένος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

ΜέΡΑ 25: Θρασύδειλη φασιστική επίθεση

«Θρασύδειλη φασιστική επίθεση από προβοκάτορες τραμπούκους» χαρακτηρίζει το περιστατικό το ΜέΡΑ25 και ζητά να «προβληματιστούν από το επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι».

Καταδίκη της επίθεσης από την ΠτΔ

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» και επισημαίνονται ότι αποτελεί «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού». 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.