«Επιτελους η κυβερνηση να λαβει μετρα ωστε διορθωθουν σοβαρα λαθη και παραλειψεις στις συνταξεις που ταλαιπωρουν χιλιαδες συνταξιουχους»

Παρέμβαση στον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παρέμβασή τους στη Βουλή ζητούν από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων να λάβει μέτρα για να διορθωθούν σοβαρά λάθη και παραλείψεις που έχουν προκύψει κατά την απονομή των συντάξεων και ταλαιπωρούν χιλιάδες συνταξιούχους.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι τα λάθη στην απονομή συντάξεων είναι μία πραγματικότητα που αφορά χιλιάδες συνταξιούχους σε όλη την χώρα, ενώ παραθέτει χαρακτηριστικό παράδειγμα συνταξιούχου υπαλλήλου στο νομό Ροδόπης που ταλαιπωρείται δύο και πλέον χρόνια με την συνταξιοδότηση της λόγω λάθους στην διαδικασία απονομή της. Επισημαίνει δε ότι σε μια περίοδο που τα εισοδήματα πλήττονται δραστικά από το κύμα ακρίβειας, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για μείωση του χρόνου απονομής στις συντάξεις με διαδικασίες fast track αποτελούν εμπαιγμό για τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων καθώς και ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών και ληξιπρόθεσμων κύριων και επικουρικών συντάξεων. Αναγκαιότητα που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την αναβάθμιση των μηχανογραφικών τους υπηρεσιών.

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα λάθη και οι παραλείψεις που έχουν προκύψει κατά την απονομή των συντάξεων. Όπως επίσης να εξηγήσει με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.