Επιστολικη ψηφο στις ευρωεκλογες ανακοινωσε ο Μητσοτακης

Επιδίωξη της κυβέρνησης να καθιερωθεί γενικά και να ισχύσει και για τις επόμενες εθνικές εκλογές

Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία στις κάλπες της άνοιξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα θέμα εκτός ατζέντας δηλώνοντας ότι «καθιερώνουμε για όποιον τον επιθυμεί την επιστολική ψήφο» και υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική τομή που θα αποτελέσει και απάντηση στην αποχή και την αδράνεια.

«Είναι κάτι που ήρθε η ώρα να ισχύσει και στον τόπο μας. Αποτελεί πολύ γενναία θεσμική μεταρρύθμιση που διευρύνει το σώμα των πολιτών που συμμετέχει στις εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός για να σημειώσει ότι μπορεί να ψηφίσει κάθε απόδημος χωρίς να ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η επιστολική ψήφος θα δώσει τη δυνατότητα και εντός της χώρας να συμμετέχουν δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. 

«Αυτό είναι μια δημοκρατική κατάκτηση» σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά σε υπερήλικες, ασθενείς, νέους που δουλεύουν σεζόν ή εργάζονται την ημέρα των εκλογών, ακόμη και φοιτητές που μπορεί να έχουν εξετάσεις την ημέρα των εκλογών.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρη η επιδίωξη της κυβέρνησης η επιστολική ψήφος να καθιερωθεί γενικά και να ισχύσει και για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα γίνουν με σταυρό προτίμησης και σε μια ενιαία εκλογική περιφέρεια για όλη τη χώρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.