Επιστολη στον Γ. Σταθακη απο τον προεδρο του ΕΒΕΡ για την επιδοτηση του 12%

«Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη την θέση της Ε.Ε. και να μη προχωρήσετε σε τυχόν νομοθετική παρέμβαση για την κατάργησή του»

Στην αντεπίθεση περνούν τα επιμελητήρια της περιφέρειας ΑΜ-Θ μετά την απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έλαβε η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη σε ερώτηση περί του νομίμου της καταβολής επιδότησης του κόστους εργασίας (γνωστό ως 12%) στις επιχειρήσεις της περιοχής μας.
 
Όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας, στην απάντηση που έλαβε η κ. Σπυράκη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. σημειώνεται ότι «το μισθολογικό κόστος μπορεί να επιδοτηθεί για έργα που υλοποιούνται σε αυτές τις περιοχές, εφόσον συνδέεται με αρχικές επενδύσεις. Επιπλέον, υπάρχουν δυνατότητες για χορήγηση ενισχύσεων στις ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών μισθοδοσίας), καθώς και για την απασχόληση εργαζομένων σε μειονεκτική θέση. Τα εν λόγω μέτρα ενίσχυσης μπορούν να εφαρμοστούν από το κράτος μέλος χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση στην Επιτροπή, υπό τον όρο ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Απαλλαγής κατά κατηγορία, αριθ. 651/2014».
 
Μετά τα παραπάνω, σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης χαρακτηρίζει ψευδείς τις αιτιάσεις που προέβαλε η Κυβέρνηση δια στόματος των αρμοδίων υπουργών, ότι η εν λόγω ενίσχυση παραβιάζει του κανόνες της ΕΕ σημειώνοντας παράλληλα πως «δικαιώνονται οι προσπάθειες των επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων να διατηρηθεί και να καταβληθεί η επιδότηση του κόστους εργασίας στην μειονεκτική Περιφέρεια της ΑΜΘ».
 
Προς την κατεύθυνση μάλιστα της διατήρησης του μέτρου της επιδότησης του κόστους εργασίας και της καταβολής των οφειλομένων από το έτος 2010 στις επιχειρήσεις της περιοχής, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ανέλαβε πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη.
 
Με την επιστολή ζητείται από τον Υπουργό «δεδομένου ότι συμμερίζεστε την αγωνία και τις προσπάθειες των επιχειρήσεών μας για ανάπτυξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας, να προχωρήσετε αφενός στην καταβολή των οφειλομένων από το 2010 επιδοτήσεων και αφετέρου να διασφαλίσετε την συνέχιση του εν λόγω μέτρου ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας γιατί υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι περισσότερο αναγκαίο και επιτακτικό. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη την θέση της Ε.Ε. και να μη προχωρήσετε σε τυχόν νομοθετική παρέμβαση για την κατάργησή του, όπως φημολογείται σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.