Επιστολη-προταση της βουλευτη Εβρου Αναστασιας Γκαρα προς την Aegean Airlines

Για την αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Γερμανίας

Επιστολή προς την Αεροπορία Αιγαίου (Aegean Airlines) απέστειλε την Παρασκευή στις 15 Δεκεμβρίου η βουλευτής Έβρου Αναστασία Γκαρά με το αίτημα να εξετάσει η αεροπορική εταιρεία τη δυνατότητα σύνδεσης του αερολιμένα “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με αεροδρόμια της Γερμανίας. Έχοντας γίνει δέκτης αρκετές φορές του αιτήματος αυτού από συμπολίτες μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που δυσχεραίνουν την ομαλή και εύκολη μετακίνηση των επιβατών, οι οποίοι πλέον αποτελούν μια σημαντική μερίδα του Έβρου και της περιοχής μας, η κ. Γκαρά μετέφερε το ζήτημα στην μοναδική αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής Έβρου αναφέρθηκε στις αξιοσημείωτες ροές μεταναστών από τη Θράκη στη Γερμανία, όπως και στη μεγάλη κοινότητα των Θρακιωτών που διαμένουν εδώ και δεκαετίες στη χώρα, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την πολύωρη και πολυδάπανη μετακίνησή τους μέσω της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εκτός αυτού, υπογράμμισε και το φαινόμενο μετακίνησης των συντοπιτών μας μέσω των αεροδρομίων της Σόφιας και της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που αποδυναμώνει την εγχώρια και τοπική οικονομία και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή.
 
Θέτοντας ως στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιβατών καθώς και την αύξηση της κινητικότητας στο αερολιμένα “Δημόκριτος” με τις πλείστες δυνατότητες αξιοποίησης, αλλά και τα οφέλη στην τοπική οικονομία, ζητήθηκε από την εταιρεία να εντάξει στο πρόγραμμά της τόσο τακτικές πτήσεις από και προς τη Γερμανία, όσο και αεροπορικές πτήσεις charter, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση.
 
Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της Αεροπορίας Αιγαίου Α.Ε. προς την πραγματοποίηση του στόχου αυτού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση και τη διευκόλυνση μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού της Θράκης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, των συγγενών τους, αλλά και ανθρώπων που έχουν αναπτύξει οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη Γερμανία.
 
Όπως τόνισε η κ. Γκαρά πλέον των άλλων, «ένα τέτοιο εγχείρημα θα δώσει πνοή και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, καθώς με τις απευθείας πτήσεις η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει ακόμη έναν τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς πολίτες και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.