Επιστολη Ιλχαν Αχμετ προς τον Διοικητικο Διευθυντη του ΙΣΝ και την Προεδρο του Δ.Σ. «Πρωτοβουλια για την Υγεια Μ.Α.Ε.»

Ο βουλευτής ζητά εκ μέρους όλης της κοινωνίας της Ροδόπης να μην ακυρωθεί η κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ απέστειλε την Τρίτη επιστολή προς τον Διοικητικό Διευθυντή του ΙΣΝ, κ. Πάνο Παπούλια και την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πρωτοβουλίας για την Υγεία Μ.Α.Ε. κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου.

Αφορμή για την επιστολή του βουλευτή Ροδόπης στάθηκε μια επιστολή των προαναφερομένων ηγετικών στελεχών του Ι.Σ.Ν προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία γνωστοποιούν επισήμως την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων με δωρεά του Ιδρύματός τους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην επιστολή αυτή προς τον κ.Τασούλα αφού περιγράφονται οι λόγοι ακύρωσης του διαγωνισμού, αναφέρεται ότι το Ίδρυμα παρά την ακύρωση του διαγωνισμού εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και πιθανές εναλλακτικές λύσεις με γνώμονα την καλύτερη δυνατή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από αυτή την εξέλιξη έσπευσε να στείλει την δική του επιστολή προς τον διοικητικό διευθυντή και την προέδρο του Δ.Σ. της Πρωτοβουλίας για την Υγεία Μ.Α.Ε. στην οποία επιζητά να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας του Ι.Σ.Ν. με τους βουλευτές και τους φορείς της Ροδόπης για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του μεγάλου στόχου κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του λαού της Ροδόπης.

Παράλληλα, θέτει τον εαυτό του στην διάθεση του Ι.Σ.Ν. προκειμένου να υπάρξει κάθε δυνατή βοήθεια για την υπέρβαση των δυσκολιών σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την Τετάρτη 1 Μαρτίου συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης για την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στην οποία καλείται να απαντήσει ο υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης.

Η επιστολή

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Ροδόπης.

«Αξιότιμε κύριε Παπούλια και αξιότιμη κυρία Λαμπροπούλου,

Ως βουλευτές περιοχών που αναπτύσσονται οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ γίναμε γνώστες της επιστολής σας προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος μας και η οποία αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νοσοκομείων στην χώρα μας με δωρεά του Ιδρύματός σας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στην επιστολή σας αυτή αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι, «οι οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων εταιρειών υπερβαίνουν σημαντικά και μάλλον ανεξήγητα τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τον ενδελεχή και σε βάθος χρόνου σχεδιασμό της Ομάδας Μελέτης του έργου, τους πρόσφατους υπολογισμούς και προβλέψεις ειδικών Συμβούλων σας», ακόμα δε και τις ανατιμητικές τάσεις στην κατασκευαστική αγορά λόγω των τρεχουσών γεωπολιτικών συνθηκών κ.λ.π.  

Διαβλέποντας ως παράθυρο αισιοδοξίας την επισήμανσή σας ότι το Ίδρυμα εξετάζει, παρά την ακύρωση του Διαγωνισμού, όλα τα ενδεχόμενα και πιθανές εναλλακτικές λύσεις- πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, εκφράζω την ευχή μου, που είναι ευχή και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας της ακριτικής Ροδόπης, να εξευρεθεί η προσήκουσα λύση προκειμένου το μεγαλύτερο έργο πνοής των τελευταίων δεκαετιών για τον τόπο μας να γίνει πραγματικότητα. 

Η αναφορά, στην ίδια επιστολή, σε «υποδειγματική συνεργασία του Ιδρύματος σας με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα με το Υπουργείο Υγείας σε κάθε στάδιο της υλοποίησης των τριών επιμέρους δωρεών από το 2017 που ξεκίνησε η Πρωτοβουλία για την Υγεία στην Ελλάδα», θεωρώ ότι ενισχύει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου, που αποτελεί μία μέγιστη προσφορά σας σε δύσκολες εποχές προς την Ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά μας ως αιρετοί αντιπρόσωποι του τόπου μας στην Ελληνική Βουλή αλλά και οι φορείς της Ροδόπης , θα είμαστε πάντα δίπλα σας για να υπερβούμε οτιδήποτε αποτελέσει εμπόδιο προς την υλοποίηση του κοινού μας στόχου. 

Επιπρόσθετα, θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε στην διάθεσή σας αν κρίνετε ότι μπορούμε να συμβάλουμε σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής της διαδικασίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.