Επιστολη αποχωρησης απο 623 μελη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδοπη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από την συλλογικότητα που μας συγκροτούσε και που μας έχει διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια»

Επιστολή με την οποία γνωστοποιούν την επιθυμία τους να διαγραφούν άμεσα από το μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν στη δημοσιότητα 623 συνολικά πρώην μέλη.

Πρόκειται για 9 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης  ήτοι τους/τις Γιουσούφ Οσκάν, Κουγιουμτζόγλου Αγγελική, Λιονάκη Σοφία, Λουτατίδης Γιώργος, Μουμτζίδης Τάκης, Μουσταφά Μουαμέρ, Φερχάτ Μπιλγκέ, Φερχάτ Οζγκιούρ, Χασάν Εκρέμ, 31 μέλη της Ο.Μ. Κομοτηνής, τον συντονιστή κ. Σινάν Σοφτά-Μπεκήρ και 511 μέλη της Ο.Μ. Ιάσμου και τον Συντονιστή κ. Αλή Αλή και 72 μέλη της Ο.Μ. Αρριανών.

Στην επιστολή αποχώρησής τους στρέφουν τα βέλη της κριτικής τους προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με τις κοινωνικές και τις εργασιακές ομάδες στις οποίες ανήκουμε».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της παραίτησής τους:

«Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, μέλη των Οργανώσεων Ροδόπης, με μεγάλη λύπη δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η περιοχή μας είναι γνωστή για την πολυπολιτισμικότητα της και για την αρμονική συμβίωση μας παρά τις διαφορές μας. Έτσι ήταν και ο χώρος της Αριστεράς για όλες και όλους εμάς, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, μπορούσαμε να συνυπάρχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δεδομένα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Μπορεί να ήταν πολλές φορές μια δύσκολη συνύπαρξη, αλλά το δικαίωμα έκφρασης μιας άλλης άποψης ήταν βασικό αξιακό στοιχείο της κουλτούρας αυτής της Αριστεράς και ήταν ένας από τους λόγους που επιλέξαμε και είχαμε αποδεχθεί. Αυτός ο «ανείπωτος» σεβασμός στηριζόταν σε όλες και όλους, από το απλό μέλος μέχρι τον Πρόεδρο, και δεν ήταν τα «διοικητικά μέτρα» που μας ανάγκαζαν να νιώσουμε ότι μαζί προχωράμε, μαζί βρίσκουμε τρόπους να επιλύουμε τα όποια προβλήματα, μαζί και από κοινού είχαμε αυτό το βίωμα και την συνεννόηση ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και για τον ίδιο σκοπό αγωνιζόμαστε, για μια καλύτερη κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από το πολιτικό αντικείμενο, το οποίο όλες και όλοι μας συμφωνήσαμε στο συνέδριο, αλλά και από την συλλογικότητα που μας συγκροτούσε και που μας έχει διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Απομακρύνεται από την υπεράσπιση του πυρήνα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 – την λήξη της μνημονιακής επιτροπείας αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών – και μετατρέπεται σε κάτι άλλο πια. Είμαστε ένας χώρος με πολιτική παράδοση ανοιχτή στις συνεργασίες, στην συνύπαρξη και όποια αντίληψη κλείνει αυτή την προοπτική είναι λάθος και έξω από την κουλτούρα μας. Δεν συμφωνούμε ούτε και υπερασπιζόμαστε τις κραυγές που ακούστηκαν εκατέρωθεν, ούτε υπέρ ούτε κατά, για την εκλογή του νέου προέδρου. Οι δημόσιοι χαρακτηρισμοί πήραν μια σοβαρή υπόθεση που μας αφορούσε και την εξευτέλισαν. Ταυτόχρονα γίνεται καθημερινά πρώτη είδηση ο τραγικός κατήφορος όσων επέλεξαν να κατασκευάσουν μια υποτιθέμενη ομάδα υπονομευτών – εσωτερικού εχθρού, στην οποία τοποθετούν εκεί όσους εκφράζουν διαφωνίες μέσα στο κόμμα.

Δώσαμε χώρο και χρόνο στον νέο πρόεδρο να περιγράψει το σχέδιο του για την δράση της Αριστεράς και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δυστυχώς η κενότητα των επιχειρημάτων, η καινότητα -για τον χώρο μας- αντιλήψεων φανατισμού-οπαδισμού, η ρευστοποίηση όλου του έργου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απόρριψη στο καλάθι των αχρήστων μαζί με τα ιστορικά του στελέχη, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τον νέο πρόεδρο και την ηγετική ομάδα ως «κομματίλα», «τεμπέληδες διανοούμενοι», «καρεκλοκένταυροι», «πέμπτη φάλαγγα» ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ξεκάθαρα αποδόμηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και των επιλογών του. Όλο αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο οδηγεί σε αδιέξοδο και τερματίζει τον όποιο δρόμο μπορεί να οδεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ευθύνη που μας αναλογεί, για την απαξίωση της Αριστεράς αλλά και για την εκτός συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αδιαμεσολάβητα, σε ένα κόμμα που όχι μόνον δεν ανήκει στην Αριστερά, αλλά σε μια αρχηγική κι αυταρχική δομή μετα-πολιτικής, οφείλουμε να απαντήσουμε. Το πανελλήνιο παρακολουθεί με αγωνία την διαλυτική αυτοκαταστροφική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το κόστος για τη χώρα, την κοινωνία και τους εργαζόμενους να είναι τεράστιο.

Αποχωρούμε από τον χώρο που ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς. Η ακρίβεια, η κλιματική κρίση, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο της εργασίας, το θέμα της στέγασης, οι έμφυλες διακρίσεις και όλες οι ανισότητες που αυτά δημιουργούν, αποτελούν πραγματικά ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την κοινωνική πλειοψηφία και υπάρχει αναγκαιότητα για την άμεση απάντησή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα αυτά με τις κοινωνικές και τις εργασιακές ομάδες στις οποίες ανήκουμε. Η πραγματικότητα πάντα θα γεννά συλλογικά αιτήματα και η Αριστερά πάντα θα συναντιέται μέσα στον κόσμο που αγωνίζεται γι’ αυτά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.