Επισκεψη του υπουργου Υγειας στο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Καταβάλλονται προσπάθειες στελέχωσης «ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στο βαθμό που του αξίζει»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την Παρασκευή.

Ο υπουργός είχε μια εκτεταμένη, όπως χαρακτηριστικά είπε, συζήτηση με τους διευθυντές του συνόλου των κλινικών -πανεπιστημιακών και ΕΣΥ-, με τη συμμετοχή και του διοικητή Βαγγέλη Ρούφου και του αναπληρωτή διοικητή Κώστα Γκοτσίδη. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το νοσοκομείο ως ένα «από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας… ένα νοσοκομείο – κορμό για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με αξιοθαύμαστους ανθρώπους, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό». Αναφέρθηκε παράλληλα στον ήδη δρομολογημένο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού του και περαιτέρω ενίσχυσής του σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Διατέθηκαν ήδη 14 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου, τη στεγανοποίησή του και όλες τις αλλαγές που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα. Διατίθενται μεγάλα ποσά για εξοπλισμούς, προβαίνουμε σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται -ήδη οι μισές ολοκληρώθηκαν πριν τρεις μέρες και οι υπόλοιπες το μήνα Νοέμβριο -… μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και καινούργιοι γιατροί του ΕΣΥ θα στελεχώσουν τις κλινικές του νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αναφορικά με τις νέες προσλήψεις εντός του 2024, σημείωσε ότι μέρος αυτών αφορά και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης, διευκρινίζοντας πως ικανοποιητικός αριθμός πανεπιστημιακών γιατρών θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή αλλά και τις κλινικές του Π.Γ.Ν.Α., σε μία προσπάθεια, όπως είπε, στελέχωσης με το καλύτερο δυνατό προσωπικό για την κάλυψη των σημαντικών-βασικών ειδικοτήτων «ώστε το νοσοκομείο να δουλέψει στο βαθμό που του αξίζει».

Ειδική μνεία έκανε ο υπουργός Υγείας και στην εκκένωση του νοσοκομείου στη διάρκεια των πυρκαγιών στα τέλη Αυγούστου. Ο ίδιος συνεχάρη τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που εκείνη τη βραδιά μπόρεσαν και εκκένωσαν το νοσοκομείο «προ του κινδύνου της πυρκαγιάς με ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού», επιτυγχάνοντας όπως δήλωσε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο. «Τους συγχαίρω όπως τους συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας αλλά και μεγάλου τμήματος της Βορείου Ελλάδος», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.