Επισκεψη του Υφυπουργου Προστασιας του Πολιτη στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Την ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό και μέσα των αστυνομικών υπηρεσιών που εδρεύουν στον Δήμο τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος

Σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, κατά την επίσκεψη του στις Σάπες, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου συνοδευόμενος από συνεργάτες του καθώς και την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Υποστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Ταξίαρχο Μιχάλη Σεβδυνίδη και τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Σουλιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Υφυπουργό το σπουδαίο και σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Ανέφερε ακόμα πως η συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι άριστη και διαρκής, ενώ τόνισε την ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό και μέσα των αστυνομικών υπηρεσιών που εδρεύουν στον Δήμο. Ιδιαίτερα μάλιστα στάθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την πρόσληψη των 100 συνοριοφυλάκων που θα στελεχώσουν υπηρεσίες της Ροδόπης.

Ο Υφυπουργός παράλληλα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών των Σαπών.

Ως γνωστόν μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και ύστερα από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, παραχωρήθηκε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή «Αλώνια», πλησίον της παλιάς Δ.Ο.Υ. Σαπών έκτασης περίπου ενός στρέμματος προκειμένου να ανεγερθεί κτιριακή εγκατάσταση για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Παράλληλα ο Δήμος συναίνεσε και βοήθησε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου στις Σάπες, προκειμένου να στεγαστεί, εκεί το επόμενο διάστημα, το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών. Το κτίριο, το οποίο ήδη ανακαινίζεται για το σκοπό αυτό, επισκέφτηκε αμέσως μετά ο Υφυπουργός μαζί με τον Δήμαρχο. Ο κ. Κατσαφάδος ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πορεία των εργασιών, τις ανάγκες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.