Επισκεψη Ιλχαν Αχμετ στον Συλλογο Αποφοιτων ΕΠΑΘ

Στο επίκεντρο τα προβλήματα στην μειονοτική εκπαίδευση

Τον σύλλογο δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την έναρξη των σχολείων για τη νέα χρονιά και τα πολλαπλά προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη, με χαρακτηριστικότερο την ημέρα της Παρασκευής για τα μειονοτικά σχολεία που παραμένει άλυτο.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους δασκάλους καθημερινά ζητήματα στον χώρο του σχολείου στην μειονοτική εκπαίδευση.

Σε δήλωσή του με το πέρας της συνάντησης ο ίδιος σημείωσε πως «ήδη έχουν γίνει εκ μέρους μου δεκάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την μειονοτική εκπαίδευση σε κάποιες από τις οποίες λάβαμε θετικές απαντήσεις και σε άλλες όχι. Προσβλέπω σε μια συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Εκεί θα τεθούν και πάλι ενώπιον της Υπουργού θέματα που κατά την γνώμη μας θα μπορούσαν να λυθούν, εάν πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και αντίληψης του δεδομένου ότι το μειονοτικό σχολείο είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο, που αποτελεί δικαίωμα επιλογής για την Μειονότητα της Θράκης και θα πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.