Επισκεψη Δ. Χαριτου στη Διευθυνση Δασων Ροδοπης

Συμπαραστάτης ο βουλευτής στο αίτημα να μην καταργήσει η κυβέρνηση το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους δασικούς υπαλλήλους

Υπό κατάρρευση, λόγω υποστελέχωσης, οι Δασικές Υπηρεσίες

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης στην Κομοτηνή και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για θέματα που απασχολούν τους δασικούς υπαλλήλους, με αφορμή την προωθούμενη από την κυβέρνηση περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους δασικούς υπαλλήλους.

Στη σύσκεψη που είχε ο βουλευτής κ. Χαρίτου με τη διευθύντρια και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών επισημάνθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε  δασολόγους, τεχνολόγους δασοπονίας, διοικητικό και άλλο προσωπικό. Την ίδια στιγμή που διευρύνεται το φάσμα των αρμοδιοτήτων της, από  την δασοπροστασία και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων, την διαχείριση των δασικών και λειβαδικών εκτάσεων, τον έλεγχο της θήρας, των παράνομων υλοτομιών έως την κατάρτιση των Δασικών Χαρτών, στους οποίους έχουν προκύψει προβλήματα η επίλυση των οποίων είναι απαραίτητη για την τακτοποίηση περιουσιών χιλιάδων πολιτών. Όπως επίσης της άναρχης και ανεξέλεγκτης υποβολής αιτημάτων από ιδιώτες για τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε δασικές περιοχές της Ροδόπης με ορατό τον κίνδυνο υποβάθμισης του δασικού πλούτου της περιοχής μας. Ενώ υπογραμμίστηκε ότι στελέχη με τεχνογνωσία δεκαετιών στην διαχείριση των δασών συνταξιοδοτούνται χωρίς να αντικαθίστανται από νέο επιστημονικό προσωπικό.

Δέσμευση του βουλευτή για ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα των Δασικών Υπηρεσιών

Ο βουλευτής κ. Χαρίτου έκανε γνωστό στους συνομιλητές του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν συμφώνησε στη δημιουργία σώματος δασοκομάντος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με αντικείμενο τη δασοπροστασία και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων, που είναι άλλωστε αντικείμενο της Δασικής υπηρεσίας. Όπως εξήγησε ο κ. Χαρίτου, η δημιουργία σώματος δασοκομάντος ψηφίστηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ. Ο βουλευτής σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η κάθετη υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2021 με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  δυσλειτουργίες στη λειτουργία των υπηρεσιών. Ενώ ειδικά για το θέμα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, του δίκαιου αυτού αιτήματος για το οποίο μάλιστα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δασών πρόσφατα κινητοποιήθηκαν,  γνωστοποίησε στους παριστάμενους  ότι ήδη κατάθεσε στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου, ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας την ικανοποίηση του.

Τέλος ο βουλευτής ευχαρίστησε το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης για την ουσιαστική ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα των Δασικών Υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.