Eπισκεφθηκε την Κομοτηνη στo πλαισιo της Νομαρχιακης Συνδιασκεψης Ροδοπης της ΝΔ

Κωνσταντίνος Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων ΝΔ «Η κυβέρνηση θα πρέπει γρήγορα να διορθώσει το λάθος με το “πάγωμα” της ίδρυσης αγγλόφωνου τμήματος στο ΔΠΘ»

Από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο ξεκίνησε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του, με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Τρικάλων, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Κομοτηνή, στo πλαίσιo της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Ροδόπης της ΝΔ, που έλαβε χώρα στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. 

Κωνσταντίνος Σκρέκας «Η κυβέρνηση θα πρέπει γρήγορα να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, να πει τα πράγματα με το όνομά τους στον ελληνικό λαό και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα»

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον κ.Μέτιο, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, για τον οποίο δήλωσε πως «κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις που έχει να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και προοπτική στον τόπο». «Για τον λόγο αυτό συζητάμε και εμείς μαζί» συνέχισε «έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, το σχέδιο εκείνο, ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση να προχωρήσει και να δώσει μία νέα ελπίδα στο μέλλον για τους έλληνες πολίτες, για τον τόπο μας και τα παιδιά μας».
 
«Η χώρα περνάει κρίσιμες ώρες» τόνισε και γι’ αυτό «θα πρέπει γρήγορα να επέλθει μία συμφωνία, έτσι ώστε ή χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Τρεις μήνες διακυβέρνησης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα – όπως φαίνονται έξω στην αγορά – δεν πάνε καθόλου καλά, που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, να πει την αλήθεια, τα πράγματα με το όνομά τους στον ελληνικό λαό και να αποφασίσει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι να αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα, να επαναφέρουμε τη σιγουριά και την ασφάλεια στην κοινωνία, έτσι ώστε η οικονομία να μπορέσει να δουλέψει, τα έσοδά τους να επανέλθουν σε κανονική ροή και αυτή η ασφυξία, αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί να τελειώσει». 

«Καταναλωτικό παρά παραγωγικό το μοντέλο που είχε εγκατασταθεί στην Ροδόπη»

Ο κ. Σκρέκας επικέντρωσε στο παράδειγμα της Ροδόπης, κάνοντας λόγο για μία από τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης, κάτι το οποίο όπως τόνισε «οφείλεται βέβαια σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ίσως στο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε σε αυτό τον τόπο, ένα μοντέλο καταναλωτικό παρά παραγωγικό».
 
«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες» τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας πως «υπάρχει πραγματικά και ελπίδα και αισιοδοξία για πράγματα που μπορούν να γίνουν στο τόπο», φέρνοντας το παράδειγμα της αύξησης του τουριστικού τομέα, τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής, τη βελτίωση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, αλλά πάνω απ’ όλα, όπως τόνισε, την επένδυση στην εκπαίδευση.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος διαχείριση του ζητήματος της ίδρυσης αγγλόφωνου τμήματος σπουδών στο ΔΠΘ, η δημιουργία του οποίου, όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, «παγώνει» μέχρι νεωτέρας, ένα λάθος που όπως επισήμανε θα πρέπει η κυβέρνηση σύντομα να διορθώσει. «Θα σας πω ότι πολλές χώρες της Ευρώπης ζούνε από τους φοιτητές άλλων χωρών που σπουδάζουν σε αυτές, όπως για παράδειγμα η Αγγλία. Το να κάνουμε ένα αγγλόφωνο τμήμα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, όπως είναι το ΔΠΘ, και να έρθουν βαλκάνιοι φοιτητές να σπουδάσουν στην Ελλάδα, να ξοδέψουν χρήματα εδώ στον τόπο, να γνωρίσουν και τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα, που θα μεταλαμπαδεύσουν στις χώρες τους, αλλά και να αφήσουν εισόδημα που αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο, θα ήταν μόνο προς όφελος» επεσήμανε για να καταλήξει πως «θα ήταν καταστροφικό να μην επιτραπεί να λειτουργήσουν αυτά τα αγγλόφωνα τμήματα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».
 
Ο κ. Σκρέκας ακολούθως συναντήθηκε με εκπροσώπους επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων του Νομού Ροδόπης, δια στόματος των οποίων ενημερώθηκε για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής και έπειτα παρευρέθη στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Ροδόπης της ΝΔ όπου και έλαβε χώρα εκτενής διάλογος για τις ευθύνες και τις παραλείψεις του παρελθόντος, με αισιοδοξία πάντα για το μέλλον της παράταξης.

«Θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, έτσι ώστε όταν ο λαός κρίνει ότι η ΝΔ είναι το αποκούμπι όπου θα σταθεί για να πάει την χώρα μπροστά να είμαστε έτοιμοι»

Ερωτηθείς σχετικά με τα εσωκομματικά ανοιχτά ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως «η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, εμείς όμως δεν σταματάμε να δουλεύουμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και η σημερινή επίσκεψη μου και ως πρώην υπουργού ανάπτυξης, αυτό ακριβώς δηλώνει, ότι η δουλειά συνεχίζεται». «Και εμείς θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας» συνέχισε «και να συζητήσουμε ποιοι είναι οι λόγοι, που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε στους Έλληνες την προσπάθεια που έγινε». «Δεν έγιναν όλα σωστά» υπογράμμισε τέλος «αλλά έγιναν πάρα πολλά σωστά και να σας θυμίσω ότι παραλάβαμε μία πολύ πιο δύσκολη κατάσταση το 2012 απ’ ό,τι παραδώσαμε. Παραλάβαμε μία κατάσταση με ύφεση στις 7 ποσοστιαίες μονάδες, με την ανεργία να αυξάνεται δέκα μονάδες σε έναν χρόνο, με τις εξαγωγές να πέφτουν και με την καταναλωτική δαπάνη να κατακρημνίζεται και παραδώσαμε μία χώρα που είχε περάσει σε φάση ανάκαμψης. Είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, η καταναλωτική δαπάνη αυξανόταν και είχε επανέλθει η σταθερότητα στην αγορά. Όχι παράδεισο βέβαια, αλλά καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. Αυτό το πράγμα δεν το επικοινωνήσαμε σωστά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και τώρα δεν θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι δεν κάναμε σωστά, έτσι ώστε, όταν ο λαός κρίνει ότι η ΝΔ είναι το αποκούμπι όπου θα σταθεί, θα ακουμπήσει για να πάει την χώρα μπροστά, να είμαστε έτοιμοι». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.