Επισημη παρουσιαση του ψηφοδελτιου του ΚΚΕ στη Ροδοπη

Με πυρά κατά πάντων αλλά και κάλεσμα συστράτευσης

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος του για το Νομό της Ροδόπης παρουσίασε το Κ.Κ.Ε ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την χθες, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Παρουσία του τύπου και πολλών φίλων του κόμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους παρισταμένους εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε να αναλύσουν τις βασικές αρχές και το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και να απευθύνουν κάλεσμα στήριξης προς τον λαό. 

Νίκος Βαργεμίδης, γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε Νομού Ροδόπης «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Βαργεμίδης, γενικός γραμματέας της Ν.Ε. Κ.Κ.Ε στο Νομό Ροδόπης αναφερόμενος στο διακύβευμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης διευκρίνισε πως «το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς» ενώ δεν δίστασε να εξαπολύσει πυρά ενάντια στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που όπως τόνισε «ζήτησε τη λαϊκή συναίνεση για να εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα». Από το «στόχαστρο» του κ.Βαργεμίδη δεν ξέφυγαν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο συνέβαλαν και συναίνεσαν σε αυτές τις πολιτικές, αλλά ούτε και το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Λαϊκή Ενότητα, για το οποίο όπως σημείωσε «είναι ένα νέο ανάχωμα του ριζοσπαστισμού, έχει την ίδια ευθύνη με το ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλήξει στα ίδια αποτελέσματα». 

«Μια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική και αποκομμένη όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό»

Ο κ. Βαργεμίδης κάλεσε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να συμπαρασταθούν στον αγώνα που θα καταβάλει το Κ.Κ.Ε «μιας και πλέον ο κόσμος είναι πιο έμπειρος και έχει πρόσφατες μνήμες από τα αποτελέσματα που επέφεραν οι προηγούμενες εκλογές μέσα στο ίδιο έτος» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας παράλληλα να καθησυχάσει όσους φοβούνται το ενδεχόμενο εξόδου από τη νομισματική ένωση δηλώνοντας ότι «μια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική και αποκομμένη όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη των άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Είναι καιρός ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε αυταπάτες προς όλες τις κατευθύνσεις για να “χρυσώσει το χάπι”»

Ο γενικός γραμματέας της τοπικής Ν.Ε. του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα και σε όσους μετακινήθηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ «να μην ξαναπαγιδευτούν σε υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου και αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού», προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε αυταπάτες προς όλες τις κατευθύνσεις για να “χρυσώσει το χάπι”».
 
«Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι η πολιτική τιμωρία όλων όσων έβαλαν την υπογραφή τους στις μειώσεις των συντάξεων, στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών υγείας παιδείας και πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών» και ερωτηθείς σχετικά με τις γραμμές που θα ακολουθούσε το Κ.Κ.Ε για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, απάντησε ότι «το πραγματικό δίλημμα δεν είναι το νόμισμα ευρώ ή δραχμή αλλά αν θα μετράν οι εργαζόμενοι τη φτωχοποίησή τους είτε με το ένα είτε με το άλλο νόμισμα. «Όλοι αυτοί πρέπει να σκεφτούν τι πλούτο μπορεί να παράγει η χώρα μας και πως αυτός μπορεί να κατανεμηθεί προκειμένου να ζήσουν οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες αυτών και των λαϊκών στρωμάτων» επεσήμανε προσθέτοντας πως το κόμμα του θεωρεί ότι «αντικειμενικά η χώρα μας έχει τις υποδομές, τον ορυκτό πλούτο, τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανική υποδομή, το επιστημονικό και έμπειρο προσωπικό για να τα καταφέρει και στη συνέχεια να αναπτύξει οικονομικές σχέσεις που θα την συμφέρουν και με ξένες χώρες». 

«Ο νομός μας έχει αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, τα προβλήματα των αγροτών και όλων των εργαζομένων μπορούν να λυθούν μόνο ενισχύοντας το ΚΚΕ μαζικά και στο νομό μας»

Ο κ. Βαργεμίδης έκανε, ακολούθως, ιδιαίτερη μνεία στο νομό της Ροδόπης και τις συνέπειες που είχε η εφαρμογή των μνημονίων στον νομό, τονίζοντας τις επιπτώσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και το κλείσιμο των βιομηχανιών «Ο νομός μας έχει αγροτική και βιομηχανική παραγωγή. Τα προβλήματα των αγροτών και όλων των εργαζομένων μπορούν να λυθούν μόνο ενισχύοντας το ΚΚΕ μαζικά και στο νομό μας», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε για το νομό Ροδόπης αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Παναγιώτης Σπορίκης, υποψήφιος βουλευτής Ν.Ροδόπης «Στο Νομό Ροδόπης που η αγροτική οικονομία και η κτηνοτροφία δεσπόζει, η ευρωπαϊκή πολιτική στέκεται εμπόδιο κατατάσσοντας την Ελλάδα στον τριτογενή τομέα της παροχής υπηρεσιών»

Επαυξάνοντας, ο κ. Παναγιώτης Σπορίκης, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το Κ.Κ.Ε. σημείωσε πως «εδώ που η αγροτική οικονομία και η κτηνοτροφία δεσπόζει, η ευρωπαϊκή πολιτική στέκεται εμπόδιο κατατάσσοντας την Ελλάδα στον τριτογενή τομέα της παροχής υπηρεσιών», ενώ συμπλήρωσε ότι «καμιά πολιτική δύναμη εκτός του ΚΚΕ δεν βάζει το ζήτημα σε αυτή τη διάσταση παρόλο που η λογική και η επιστήμη λέει ότι αν δεν κάνεις διάγνωση σε ένα πρόβλημα δεν μπορείς να βρεις θεραπεία». Η εν λόγω θεραπεία, κατά τον κ. Σπορίκη, έγκειται στην απεμπλοκή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς «αν δεν λυθεί το θέμα της απεμπλοκής της χώρας από τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να έχουμε ανάπτυξη προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών».
 
Τέλος, ο κ. Σπορίκης απευθύνθηκε κάλεσμα προς τον κόσμο να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής μετά τις 8, στο οποίο είναι ενταγμένη και η προεκλογική ομιλία του κόμματος στο Νομό με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα της επιτροπής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης του ΚΚΕ

• Φακιρίδης Νικόλαος, παιδίατρος και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής
• Κελές Χασάν Χουσεΐν, αγροτοκτηνοτρόφος από την Οργάνη
• Σπορίκης Παναγιώτης, οδοντίατρος και απασχολούμενος στους πολιτιστικούς συλλόγους περιοχής του Ιάσμου
• Κακκουλίδου Σοφία, γεωλόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γυναικών Ροδόπης παράρτημα της ΟΓΕ
• Γκλαβάνης Αναστάσιος, πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.