Επικοινωνια πανω απο τα καμενα στον Εβρο βλεπει η Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την παράταξη για έλλειψη θωράκισης της χώρας και της κοινωνίας

Κριτική στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Στέργιος Ηλιόπουλος, για τα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη του πρώτου στον Έβρο την Παρασκευή.  

Τον κατηγορεί για επικοινωνία πάνω από τα καμένα, όταν η κυβέρνησή του έκανε ελάχιστα για την δασοπροστασία, τονίζοντας την ανάγκη άλλης πολιτικής.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πολύπαθο Έβρο για να στηρίξει τον εκλεκτό του υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Είπε , πως η κυβέρνηση έδωσε έναν μεγάλο αγώνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατάφερε να ανακατανείμει 86.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αποκλειστικά για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο και στη Ροδόπη, σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ας δούμε όμως  τι έχουν κάνει στην πραγματικότητα :

Πόσα έχουν δώσει και πόσα έχουν απορροφήσει ο κος Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος για πολιτική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, δασοπροστασία στο σύνολο της χώρας. Πόσα έβαλαν στο Ταμείο Ανάκαμψης για αυτή την θωράκιση της χώρας και της κοινωνίας;

Μόνο το 2%, με βάση το σχέδιο της ΝΔ, πάει για αυτή την δουλειά.

Και πόσα από αυτά που πήραμε το 2020 -τρία χρόνια πριν- έχουν απορροφήσει;

0% για αντιπλημμυρικά. Σχεδίασαν αντιπλημμυρικά έργα 117 εκατ. ευρώ, πολύ λίγα για ένα κονδύλι συνολικού ύψους 31 δισ. ευρώ και δεν αξιοποίησαν ούτε ένα ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023.

Και αυτά είναι επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Για πολιτική προστασία;

Από τα 187 εκατ. ευρώ, αξιοποίησαν το 0,5%, ούτε 1 εκ. ευρώ. Για δασοπροστασία;

Από τα 377 εκ. ευρώ, απορρόφησαν 9,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,5% απορρόφηση.

Από τους αριθμούς αυτούς, προκύπτει ότι δεν νοιάζονται για αυτά που θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα για τη χώρα. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί πολύ απλά τα αντιπλημμυρικά έργα, η πολιτική προστασία και η δασοπροστασία δεν φέρνουν ψηφαλάκια.

Χρειάζεται άλλη πολιτική , εάν θέλουμε αντιπλημμυρικά, δασοπροστασία, πολιτική προστασία, έντιμη και διαφανή διαχείριση του πακτωλού των χρημάτων που παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα που αφορούν την Περιφέρεια μας και θα καταθέτουμε προτάσεις για την στήριξη των πολιτών της.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.