Επικαιροποιηση της Πραξης αδελφοποιησης μεταξυ των Δημων Σουφλιου και Σωζοπολεως Βουλγαριας

Με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων και την ανταλλαγή εμπειριών

Σε επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης με τον Δήμο Σωζοπόλεως προχώρησε ο Δήμος Σουφλίου, κατόπιν απόφασης του  Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αδελφοποίηση, η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το έτος 1997 και αφορούσε τον πρώην Δήμο Τυχερού,  κρίθηκε ότι υφίστανται  σημαντικοί λόγοι να ενεργοποιηθεί, σε συνέχεια της υγιούς συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Στα πλαίσια αυτής της αμοιβαίας διάθεσης συνεργασίας, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κύριος Παναγιώτης Καλακίκος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Τυχερού κ. Δαρούση Δημήτριο, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γουρίδη Αθανάσιο και άλλα στελέχη, συναντήθηκαν  χθες Τρίτη 31/1/2023 στην Σωζόπολη της Βουλγαρίας, με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Τihomir Yanakiev , τον Αντιδήμαρχο κ. Todor Damyanov και  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Georgi Pinelov, με σκοπό να ολοκληρώσουν την διαδικασία ενεργοποίησης της αδελφοποίησης.

Η Σωζόπολη αποτελεί μία από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες πόλεις της Βουλγαρίας. Είναι η αρχαίοελληνική Απολλωνία, στην οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα έντονα το ελληνικό στοιχείο.

Η ενεργοποίηση της αδελφοποίησης συνιστά μία πράξη πολλαπλά σημαντική για τους δύο δήμους, ενώ έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων και την ανταλλαγή εμπειριών την αύξηση της αποτελεσματικότητας του έργου τους και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων, την συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες, την συνεργασία επαγγελματικών και ερασιτεχνικών δημιουργικών ομάδων και πολιτιστικών φορέων, την διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων, την δημιουργία επαφών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματικών ομάδων, την ανταλλαγή εμπειριών στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού, την αποτελεσματική χρήση των τουριστικών πόρων, την υλοποίηση κοινών έργων προγραμμάτων και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Οι δύο Δήμαρχοι στα πλαίσια της συνάντησης τους επισήμαναν τα κοινά χαρακτηριστικά των τόπων τους, συζήτησαν για την εφαρμογή προγραμμάτων και για ευκαιρίες βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινοτήτων τους, αντάλλαξαν καλές πρακτικές και εμπειρίες και δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν με πολλές δράσεις τη συνεργασία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.