Επικαιρη ερωτηση για τις κενες οργανικες θεσεις στην Δ.Α. Ροδοπης 

Λ. Οικονόμου: «Πρώτη προτεραιότητά μας η Θράκη αλλά... μέσα στις υφιστάμενες δυνατότητες»

Ι. Αχμέτ: «Για να έχουν ασφάλεια οι πολίτες χρειάζεται κάλυψη των οργανικών κενών και όχι πρόσκαιρες και αδιαφανείς αποσπάσεις»

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ για τα θέματα που αφορούν την υποστελέχωση της Δ.Α. Ροδόπης,  συζητήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια της Βουλής και στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου.     

 Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έθεσε επιτακτικά το θέμα των 95 οργανικών κενών και των επιπλέον 45 αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες διαμορφώνοντας έτσι μια γκρίζα πραγματικότητα  130 κενών στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας στη Ροδόπη, γεγονός που καθιστά προβληματική την εύρυθμη λειτουργία της αλλά και την ποιοτική αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους. 

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην επιμείνει ότι λύση αποτελούν οι αποσπάσεις, από την στιγμή που αυτές είναι πρόσκαιρες, αφορούν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης Ιάσμου και Σαπών και όχι το σύνολο των υπηρεσιακών αναγκών και να δώσει χρονοδιάγραμμα μεταθέσεων που θα αποκαταστήσουν την αδικία της απόφασης του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Λ. Οικονόμου: «Καταβάλλονται ουσιαστικές προσπάθειες διαρκούς ενίσχυσης μέσω αποσπάσεων»

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας ο αριθμός των υπηρετούντων παραμένει ελλειματικός, γεγονός που απέδωσε στις μειωμένες προσλήψεις των μνημονιακών χρόνων 2010-2020 και στο δυσανάλογα υψηλό αριθμό αποχωρήσεων από τις τάξεις του σώματος λόγω συνταξιοδότησης.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη Ροδόπη, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι «υπολείπεται αριθμητικά του προβλεπομένου» και διαβεβαίωσε πως «καταβάλλονται ουσιαστικές προσπάθειες διαρκούς ενίσχυσης μέσω αποσπάσεων».

Όσο για την μη προκήρυξη θέσεων στη Δ.Α. Ροδόπης κατά τη διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων που «πυροδότησε» και την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ο υφυπουργός υποστήριξε πως «δεν προέβη σε περαιτέρω προκήρυξη θέσεων για την εν λόγω Διεύθυνση Αστυνομίας κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις λόγω μη επιβολής αιτήσεων ακύρωσης εν αντιθέσει με άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις σε προσωπικό, ο υφυπουργός εξήρε το έργο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης τονίζοντας πως έχει να επιδείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα και υπογράμμισε πως «ασφαλώς και αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας η Θράκη για τα θέματα ενίσχυσης του ζητήματος ασφαλείας, αλλά πάντα μέσα στις υφιστάμενες δυνατότητες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, για το κτίριο της Δ.Α. Ροδόπης γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «ΗΛΕΚΤΡΑ».      

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.