Επιφυλακτικη η σταση της περιφερειας στις δηλωσεις Μουζαλα για ανοιγμα των συνορων στον Εβρο προς διευκολυνση των προσφυγων

Γιώργος Παυλίδης «Εμείς την ανθρωπιά μας θέλουμε να μπορούμε να την υπηρετήσουμε»

«Υπάρχει σκέψη να ανοίξει ο Έβρος», με καταγραφές από τα χερσαία σύνορα για τους πρόσφυγες, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανοίγοντας έναν έντονο διάλογο σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για το θέμα.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αν. υπουργού ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του. «Ακούω αυτή τη σκέψη να αναμοχλεύεται στα ΜΜΕ και αυτό δεν είναι τυχαίο» σημείωσε με νόημα σχετικά για να προσθέσει πως «θα πρέπει να τονίσω ότι δεν ρωτήθηκαν οι τοπικές κοινωνίες σε κανένα επίπεδο».
 
«Χωρίς κανόνες, χωρίς κάποια καθαρή διαχείριση, που δεν υπήρξε και δεν υπάρχει έως σήμερα στο μεταναστευτικό, η περιφέρεια είναι άκρως επιφυλακτική έως αντίθετη και αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό» τόνισε ο ίδιος καταγράφοντας την επίσημη θέση της περιφέρειας για να διερωτηθεί τι σημαίνει το άνοιγμα των συνόρων του Έβρου, αν οι εισερχόμενοι πρόσφυγες θα διαμείνουν σε χώρους φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν στην έκταση της περιφέρειας και ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή τους.
 
Ο ίδιος δίνοντας απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, παρατήρησε πως «αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια δεν υπάρχουν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για κάτι τέτοιο και εκτός αυτού δεν έχει τη δυνατότητα η τοπική αυτοδιοίκηση να συντηρήσει με δικά της μέσα τους πρόσφυγες», ενώ παράλληλα εξέφρασε φόβους ότι η ανθρωπιστική πλευρά της περιφέρειας θα τρωθεί λόγω του ανεπαρκούς συστήματος υποστήριξης αυτών των ανθρώπων. «Εμείς την ανθρωπιά μας θέλουμε να μπορούμε να την υπηρετήσουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «αν η ΕΕ θέλει ένα διάδρομο υποδοχής προσφύγων στα σύνορα του Έβρου θα πρέπει να τον οριοθετήσει όπως επίσης θα πρέπει να προσδιορίσει τη διάρκεια αλλά και τους κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία του».
 
Τέλος ολοκληρώνοντας τις ενστάσεις της Περιφέρειας επί των δηλώσεων του υπουργού ο κ. Παυλίδης τόνισε πως «δεν ξέρουμε τι θα επιφέρει ενδεχόμενη «ανάμειξη» ανθρώπων από περιοχές που έχουν προβλήματα με τη μειονότητα της Θράκης» για να επαναλάβει τη θέση της περιφέρειας «ότι είμαστε άκρως επιφυλακτικοί έως αρνητικοί, εάν δεν έχουμε ένα καθαρό πλαίσιο μια καθαρή λειτουργία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.