Επιασαν οι «παραινεσεις» Μπακογιαννη στον ορεινο ογκο;

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα

Από μόνη της η κάλπη στη Ροδόπη αποτέλεσε μια «ιδιαιτερότητα» σε σχέση με την πανελλαδική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τίποτα το καινούργιο δεν υπάρχει σε αυτή την διαπίστωση. Όπως καινούργια δεν είναι και η διαπίστωση για τη διχοτόμηση σε επίπεδο δήμων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Θα είχε όμως ίσως κάποια αξία να δούμε τα αποτελέσματα στον ορεινό όγκο. Εκεί που η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη, άναψε το φυτίλι μια σφοδρής αντιπαράθεσης που έμελλε σχεδόν να μονοπωλήσει την προεκλογική περίοδο. Επηρεάστηκαν λοιπόν οι κάτοικοι που είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν σε ζωντανό χρόνο την Ντόρα Μπακογιάννη; Αναθεώρησαν την ψήφο τους μετά τις «παραινέσεις» της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη; Για να δούμε.

Στο εκλογικό διαμέρισμα Άνω Βυρσίνης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ίδια η κατάταξη και στο κοινό εκλογικό διαμέρισμα Κάρδαμου και Άνω Κάρδαμου, όπως και στο εκλογικό διαμέρισμα Κάτω Βυρσίνης και Κόβαλου. Σε Οργάνη και Δρανιά πρώτο αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και στη Σμιγάδα.

Για να μην μακρηγορούμε όμως και σας κουράζουμε με την αναλυτική παράθεση κάθε εκλογικού διαμερίσματος  θα επισημάνουμε απλά πως η ίδια εικόνα, δηλαδή η εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί στην πλειοψηφία των εκλογικών διαμερισμάτων του Δήμου Αρριανών.

Τρεις μόνο είναι οι εξαιρέσεις. Στην Κύμη πρώτη αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία με τρεις ψήφους διαφορά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  Στη Μυρτίσκη ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτος με πέντε περισσότερες ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία και στο εκλογικό Εσοχής δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία με 63 ψήφους έναντι 121 του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάφερε λοιπόν τον στόχο της η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορεινή Ροδόπη; Η απάντηση σε αυτό δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Στον βαθμό που δεν κατάφερε να μετατοπίσει τις εκλογικές επιλογές των κατοίκων του ορεινού όγκου, τότε η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι παρά όχι. Όμως επειδή ζούμε στην εποχή της εικόνας και μόνο το γεγονός ότι το περιβόητο βίντεο από τον ορεινό όγκο «έπαιξε» σε όλους τους διαύλους ενημέρωσης, νομίζουμε ότι έπαιξε έναν άλλο ρόλο, σε πανελλαδικό επίπεδο αυτή τη φορά, καταφέρνοντας να συγκρατήσει τα ποσοστά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και αν στη νέα βουλή κατάφεραν να μπουν τρία κόμμα που στο πολιτικό φάσμα τοποθετούνται δεξιότερα της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.