Επιασαν δουλεια οι νεοι υπουργοι

Οι προτεραιότητες που έθεσαν στις πρώτες τους δηλώσεις

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη οι νέοι υπουργοί.

Μετά την ορκωμοσία οι νέοι υπουργοί μετέβησαν στα υπουργεία για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Δ. Μιχαηλίδου: «Στόχος μας οι καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές»

Στο υπουργείο εργασίας η νέα υπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το υπουργείο έχει καταφέρει πάρα πολλά ως προς την ταχύτητα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά των γυναικών, και τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα καταγράφει πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με το παρελθόν, καθώς ο δείκτης της ανεργίας έφτασε σε μονοψήφιο ποσοστιαίο αριθμό (9,4%).

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι η ευθύνη είναι μεγάλη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κύριους στόχους τις περισσότερες, καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές, την ευκολότερη καθημερινότητα για τους πολίτες.

Α. Γεωργιάδης: «Δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο»

Στο υπουργείο υγείας ο νέος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως «έχω πλήρη συναίσθηση ότι αυτό δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο» κάνοντας λόγο για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ανάμεσα σε αυτές η διαχείριση των clawback και rebate στη φαρμακευτική πολιτική.

Ως άμεση προτεραιότητα έθεσε την αύξηση των εμβολιασμών κατά της covid-19 και γρίπης λέγοντας ότι η πανδημία είναι εδώ. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «η δουλειά ξεκινάει από αύριο».

«Έρχομαι με πολύ μεγάλο κέφι στο Υπουργείο Υγείας, είναι σα να επιστρέφω στο φυσικό μου περιβάλλον. Έχει πολύ μεγάλη ανθρωπιά αυτό το Υπουργείο, πολύ μεγάλη ευαισθησία, διαχείριση του ανθρώπινου πόνου» κατέληξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους το υπηρετούν.

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν»

Τέλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο νέος υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «τραβάμε γραμμή με το παρελθόν. Όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι».

Στη συνέχεια, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα: «Πρώτον, η δια βίου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Δεύτερον, η διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του σώματος. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην αξιολόγηση, το βαθμολόγιο και την κινητικότητα στο εσωτερικό του σώματος, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Υπάρχουμε για να προστατεύουμε τους πολίτες, να δημιουργούμε καθημερινά, να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε κι είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν τρία χρόνια σχεδιάσθηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοσθούν», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Τραβάμε γραμμή. Είχαμε νεκρούς. Πολίτες, νέα παιδιά και αστυνομικούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά τη μνήμη των δικών της και των πολιτών, με το να δουλεύει και να προχωρά. Τραβάμε γραμμή κι εγώ πρώτος απ΄ όλους. Πίκρες, πικρίες, αδικίες δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Γιατί ο αστυνομικός έχει στολή και αποστολή. Όταν την φοράς πρέπει και να την τιμάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.