Επι χρονια εργαζομενοι του Βοηθεια στο Σπιτι κινδυνευουν με μη διορισμο επειτα απο αποφαση του ΣτΕ

Ανακοίνωση στήριξης από τον Δήμο Ιάσμου

Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξέδωσε ο Δήμος Ιάσμου, μετά την ανατροπή που δημιουργεί απόφαση του ΣτΕ στους πίνακες διορισθέντων της προκήρυξης 4Κ/2022.

Να σημειώσουμε ότι ήδη  από τον Ιούλιο εκδόθηκαν οι σχετικοί πίνακες και αναμένονταν οι αποφάσεις διορισμού των επιτυχόντων όμως, στο μεταξύ, απόφαση του ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό ένα τμήμα της σχετικής προκήρυξης και  ακυρώνει την ειδική μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” για το 50% των θέσεων.

«Συνεκτιμώντας την πολυετή προσφορά των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, οι οποίοι ανέμεναν τη μονιμοποίησή τους επί πολλά συναπτά έτη, βρίσκονται δυστυχώς για άλλη μια φορά μπροστά σε αδιέξοδο» επισημαίνει στην ανακοίνωση στήριξης ο δήμος Ιάσμου και εξηγεί πως «σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της προκήρυξης 4Κ/2020 και εν αναμονή ορκωμοσιών για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, ως μονίμων διοριζομένων εργαζομένων του δήμου, η με αριθμ. 1548/2022 απόφαση του ΣτΕ δημιούργησε εκ νέου προβληματισμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ορισμένοι εκ των διορισθέντων».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, η αιρετή δημοτική αρχή και άπαντες εργαζόμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου στηρίζουν ξεκάθαρα τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι που κινδυνεύουν με μη διορισμό και καλούν κάθε αρμόδιο με νομοθετική παρέμβαση να δώσει λύση στο εν θέματι πρόβλημα» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.