Επειγουσα αναγκη η αποκατασταση του οδικου δικτυου της Εγνατιας Οδου στη Ροδοπη

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜΘ της Εγνατίας

Θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση των υποδομών του οδικού δικτύου της «Εγνατίας Οδού» στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο  συνάντησης εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜΘ της «Εγνατία Οδού» Α.Ε Πασχάλη Τσουκαλά.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης έθεσε, κατά προτεραιότητα, την ανάγκη άμεσης εκκίνησης εργασιών συντήρησης του ασφαλτικού τάπητα στη διέλευση Μέστη – Ίασμος, με κυρίαρχο στόχο την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων. Ο κ. Τσαλικίδης, εξέθεσε την κρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή, αποτυπώνοντας ειδικότερα προβλήματα που εντοπίζονται σε πολλαπλά σημεία και καθιστούν τη διέλευση ακόμη και επικίνδυνη για τους οδηγούς.  
 
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Εγνατίας, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος, στον Ανατολικό Κόμβο και τον Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής, όπως και σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  στο ύψος της γέφυρας Κομψάτου, στο πλαίσιο υλοποίησης υφιστάμενου έργου. Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να δημοπρατηθεί τεχνικό έργο, προϋπολογισμού ύψους 23.000.000 ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα στο τμήμα Μάκρης-Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.