Επανερχεται το θεμα της μετεγκαταστασης της Πυροσβεστικης Κομοτηνης

Περιοδεία σε Πυροσβεστικές μονάδες της ΑΜΘ έκανε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που τόνισε την ανάγκη ενίσχυσής τους

Την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στο κοινοβούλιο, για θέματα που αφορούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στην περιοχή μας, μεταξύ των οποίων η υποστελέχωσή τους αλλά και η μεταφορά της Πυροσβεστικής Κομοτηνής από το κέντρο της πόλης, δεσμεύτηκε να κάνει ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Δελής, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή μας την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Ο κ. Δελής, συνοδευόμενος και από τοπικά στελέχη, περιόδευσε στις  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ξεκινώντας στις 8 το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και συνεχίζοντας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα.

Οι υποδομές είναι τραγικές και αναντίστοιχες των αναγκών σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, το γεγονός ότι οι πυροσβέστες είναι λίγοι, τα μέσα είναι λίγα, παλιά και υποσυντηρημένα και τόνισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των υπηρεσιών.

Απαραίτητη η ενίσχυση των Πυροσβεστικών υπηρεσιών

Στη μέση της αντιπυρικής περιόδου, θέλησαν να αποκτήσουν, μέσω των συναντήσεων, μια άμεση εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στις υπηρεσίες, τόνισε ο κ. Δελής.

Ήδη βέβαια βλέπουμε ξεσπάσματα πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας μας, με τον βουλευτή να τονίζει πως ο μεγάλος εμπρηστής δεν είναι μόνο η κλιματική αλλαγή, η οποία υπάρχει έτσι και αλλιώς, αλλά και η εμπορευματοποίηση της γης, οι αλλαγές στη χρήση γης, και μια σειρά από πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις που δίνουν το φυσικό περιβάλλον βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Όλα αυτά οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών, και για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται τον ανάλογο εξοπλισμό» ανέφερε.

Οι υποδομές των υπηρεσιών, σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην Κομοτηνή είναι τραγικά αναντίστοιχες των αναγκών και την ίδια ώρα αυτές οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με τους  πυροσβέστες και όσους πρέπει να προστατέψουν τα δάση, όπως η Δασική Υπηρεσία, να είναι λίγοι, ενώ και τα μέσα, είναι επίσης λιγοστά, παλιά και υποσυντηρημένα.

«Δεν αρκεί να έχεις καλά σχέδια, μεγαλύτερη σημασία έχει και να υποστηρίζονται και από τα ανάλογα μέσα και τον κατάλληλο εξοπλισμό» ανέφερε, κάτι που σημαίνει αύξηση των κονδυλίων, αναστρέφοντας τη  χρόνια υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών.

Τα γενικότερα προβλήματα, μαζί με τα ειδικότερα των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην περιοχή μας, θα αποτυπωθούν σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος στη βουλή, θα αποτελέσουν αντικείμενο διεκδικήσεων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, στα οποία θα ενσκήψουν και οι τοπικές κομματικές οργανώσεις, ώστε να θωρακιστεί γενικότερα η πολιτική προστασία για τις λαϊκές οικογένειες.

Ο Γιάννης Δελής με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Πασχάλη Χουρτερούδη

Στόχος η μετεγκατάσταση

Ειδικά για την Κομοτηνή, ο κ. Δελής αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα της μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού σταθμού έξω από την πόλη, ένα διαχρονικό αίτημα, μιας και τόσο η περιοχή που βρίσκεται το κτίριο, όσο και η παλαιότητά του, την καθιστούν απαραίτητη.

Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα, σε όλη την Περιφέρεια, τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα τη Θάσο, η οποία δεν διαθέτει μόνιμη πυροσβεστική υπηρεσία, παρόλο που έχει στρέμματα δασών και γεωργικών καλλιεργειών.

Για αυτό και επικαιροποιούν τα αιτήματά τους και τις ανάγκες, ώστε να εκτεθούν στη Βουλή των Ελλήνων και να διεκδικηθούν από τις τοπικές οργανώσεις και κοινωνίες.

Ο κ. Δελής συνέχισε την περιοδεία του στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλεξανδρούπολης – Πεζοπόρο Αερομεταφερόμενο Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και στη Λευκίμμη Έβρου με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.