Επανερχεται στο ζητημα της στελεχωσης της Κ. Καραθεοδωρη η Συμπραξη Προοπτικης

«Ο Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από αναχρονιστικές πρακτικές, αλλά τις υποστηρίζουν και με ζέση»

Η συζήτηση που ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμφίβολα ήταν αυτή για τη στελέχωση της Κ. Καραθεοδωρή. Διοίκηση και μείζονα αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει η εταιρεία και κατά πόσο οι κινήσεις ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό που έγιναν συντελούν στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Σε αυτή την κατεύθυνση η Σύμπραξη Προοπτικής εξέφρασε τις αντιρρήσεις της κάνοντας λόγο για φωτογραφικές προκηρύξεις και προσπάθεια τακτοποίησης ημέτερων με την διοίκηση του δήμου και της εταιρείας να απαντά πως πρόκειται για λελογισμένες κινήσεις στο πνεύμα της εποχής.

Οι εξηγήσεις της δημοτικής αρχής φαίνεται πως δεν έπεισαν την Σύμπραξη Προοπτικής που επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωσή της.

«Τελικά, ήταν “πολύ καλό για να είναι αληθινό” το γεγονός ότι δημιουργείται Αναπτυξιακός Οργανισμός στη Ροδόπη» σχολιάζει σχετικά η Σύμπραξη Προοπτικής στην ανακοίνωσή της για να σημειώσει πως «δυστυχώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου δοκιμάσαμε μεγάλη απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος και η παράταξή του όχι μόνο δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από αναχρονιστικές πρακτικές, αλλά τις υποστηρίζουν και με ζέση!».

Η δημοτική παράταξη υπενθυμίζει πως είχε συμφωνήσει στην δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτός θα έλυνε προβλήματα και κυρίως προβλήματα που αφορούν στην υποστελέχωση του Δήμου. «Με βάση αυτό» εξηγεί «θα περιμέναμε οι πρώτες προσλήψεις στον Οργανισμό να αφορούσαν σε μηχανικούς – που είναι είδος προς εξαφάνιση στον Δήμο μας – όμως διαψευσθήκαμε. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του προτίμησαν την πρόσληψη ενός τοπογράφου και ενός οικονομολόγου!».

«Η Σύμπραξη Προοπτικής θα είναι πάντα εκεί για να “βάζει φρένο” σε όποια σχέδια του δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον»

Η δημοτική παράταξη ανταπαντά και στις αιτιάσεις του δημάρχου επισημαίνοντας πως «ακόμη και αν δεχτούμε τις δικαιολογίες του κ. Γκαράνη που υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν προκειμένου οι ειδικότητες αυτές θα κάνουν καλύτερη την έναρξη του Οργανισμού, δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι έγιναν με φωτογραφικές προκηρύξεις! Διότι, πώς αλλιώς χαρακτηρίζεται μία προκήρυξη που βγαίνει στον αέρα Παρασκευή και η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών λήγει την Τετάρτη και άρα οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες;». «Επίσης», συμπληρώνει, «το ενδιαφέρον μας προκάλεσε το διαφορετικό επίπεδο ξένων γλωσσών που ζητούταν από την προκήρυξη, όπου για την μία θέση ήταν η πολύ καλή γνώση Αγγλικών ενώ για την άλλη η άριστη. Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι σχεδιάστηκε η προκήρυξη πάνω σε συγκεκριμένα βιογραφικά. Και φυσικά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν, ήταν ένα για κάθε θέση. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας».

«Αυτή, για εμάς, είναι μια αναχρονιστική πρακτική τακτοποίησης “ημέτερων” την οποία καταδικάζουμε και όποτε η δημοτική αρχή επιχειρεί να την εφαρμόσει θα μας βρίσκει απέναντι!» ξεκαθαρίζει η δημοτική παράταξη για να επισημαίνει πως «ο κ. Γκαράνης μπορεί να ταξιδεύει όσο πίσω στον χρόνο θέλει. Η “Σύμπραξη Προοπτικής” όμως δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτούς τους αναχρονισμούς και θα είναι πάντα εκεί για να “βάζει φρένο” σε όποια σχέδια του δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον».

Πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων

Κλείνοντας η δημοτική παράταξη σπεύδει να διευκρινίσει με νόημα, απευθυνόμενη προς την πρόεδρο του δημοτικού  συμβουλίου ότι «η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο της δικής μας, όσο και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το οποίο η δημοτική αρχή συστηματικά δεν δεχόταν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.