Επανελαβε τα περι σκιων στο κοστος των πολιτιστικων εκδηλωσεων της ΠΑΜΘ ο Χ. Χατζηπεμου

Δεν είναι αυξημένο το κόστος τηρουμένων των αναλογιών, απάντησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος

Αντιπαράθεση, παρόλο που κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους από ό,τι συνήθως, είχαμε για ακόμα μια φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για το θέμα των δαπανών σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Επερωτών για ακόμα μια φορά ήταν ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ο οποίος έκανε δύο επερωτήσεις, μία για την εκδήλωση της Ζωής Τηγανούρια που διοργάνωσε η Περιφέρεια, και η οποία κόστισε πολύ περισσότερο από την εκδήλωση του Δήμου, και για την τετραήμερη εκδήλωση μπάσκετ σε Κομοτηνή και Καβάλα, που κόστισαν πολύ περισσότερο από ό,τι τα αντίστοιχα σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης τόνισε πως για το πρώτο θέμα, στη συναυλία της Ζωής Τηγανούρια, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση για δύο λόγους.

Αφενός η ομάδα που συμμετείχε στην εκδήλωση ήταν πολύ μεγαλύτερη, φτάνοντας τα 10 άτομα, αφετέρου στο κόστος της Περιφέρειας περιλαμβάνονται όλα τα επιπλέον έξοδα, από παραμονή μέχρι προβολή, κάτι που δεν συμβαίνει στο Δήμο Κομοτηνής, που επιμερίζει τα κόστη αυτά σε διαφορετικές αποφάσεις, και άρα το κόστος είναι μεγαλύτερο από ό,τι διαπίστωσε ο κ. Χατζηπέμου.

Πού οφείλεται το κόστος για το τετραήμερο Μπάσκετ;

Όσο για το θέμα του τετραήμερου μπάσκετ, και εκεί, σημείωσε ο κ. Μέτιος, τα κόστη φαίνονται αυξημένα αφενός λόγω των μεγαλύτερων αποστάσεων μετακίνησης (οι διοργανωτής έχει έδρα την Πάτρα, και άρα τα κόστη είναι πολύ μικρότερα για Πάτρα και Αγρίνιο) ενώ επιπλέον, στις εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν και οι Δήμοι, ενώ εδώ το κόστος ανέλαβε εξολοκλήρου η Περιφέρεια.

Όσο για την διαφήμιση μέσα από γιγαντοοθόνη που μίσθωσε η Περιφέρεια, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Χατζηπέμου, αυτή αφορούσε την ενίσχυση της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο κ. Χατζηπέμου δεν πείστηκε από τις αιτιολογίες του κ. Μέτιου, στεκόμενος και στην αδιαφάνεια των εξόδων, μιας και οι εισηγήσεις για τα θέματα αυτά στην Οικονομική Επιτροπή, από όπου άντλησε τα στοιχεία, έρχονται μόνο ως προς το τελικό ποσό, και όχι με αναλυτικά στοιχεία για τα επιμέρους κόστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.