Επαναλειτουργια των Μουσικων Τμηματων στις Σαπες

Ζητά ο Ιλχάν Αχμέτ

Την επαναλειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Ροδόπης  με «Το Ποτάμι» κ. Ιλχάν Αχμέτ. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής «τα Μουσικά Τμήματα  ξεκίνησαν να λειτουργούν το έτος 2001 με προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής, προφέροντας πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία» η λειτουργία τους όμως σταμάτησε ξαφνικά εξ ου και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επαναλειτούργησουν τα τμήματα δοθέντος ότι «τα τμήματα αυτά για τα οποία υπάρχουν αίθουσες και εξοπλισμός, χρειάζονται μερικές ειδικότητες καθηγητών μουσικής 3-5». 

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει:

Αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε κρίνεται η λειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες.
 
Τα Μουσικά Τμήματα  ξεκίνησαν να λειτουργούν το έτος 2001 με προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής, προφέροντας πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας στην ομαλή συνύπαρξη, στην πολιτιστική ανάπτυξη, στην συνεργασία μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων, στην δημιουργική απασχόληση, περεταίρω μόρφωση και κοινωνική πρόοδο των μαθητών της περιοχής,
Σε μία περίοδο μάλιστα που άρχισε στην Αλεξανδρούπολη τη  λειτουργία του για πρώτη φορά φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης και στη γειτονική Κομοτηνή  λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Μουσικά σχολεία της χώρας, (όπου μόνο τα έξοδα σίτισης των μαθητών ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ ετησίως), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη λειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες.
Τα τμήματα αυτά για τα οποία υπάρχουν αίθουσες και εξοπλισμός, χρειάζονται μερικές ειδικότητες καθηγητών μουσικής 3-5, για να προσφέρουν στοιχειωδώς στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής μουσικές γνώσεις και όχι μόνο.
Οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών, για να απαλλάξουν τους γονείς από πρόσθετα έξοδα, να ενισχύσουν πολύπλευρα σε μία περίοδο κρίσης την τοπική κοινωνία και να δώσουν στους μαθητές της επαρχίας Σαπών δημιουργικές διεξόδους, γνώσεις και εφόδια χωρίς να επιβαρύνονται οι οικογένειές τους.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
Προτίθεσθε να πάρετε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την επαναλειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης;  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.