Επαφες του Φαρμακευτικου Συλλογου με τους βουλευτες Ροδοπης του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την Υγεία που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Συνάντηση εργασίας με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης. Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρα Γιουσούφ άκουσαν τις ενστάσεις και τις προτάσεις του φαρμακευτικού κλάδου του νομού εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Υγεία που σχεδιάζει η κυβέρνηση
 
ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών συναντήθηκε με τους βουλευτές Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Μουσταφά Μουσταφά και κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Υγεία.
 
«Θεωρούμε τις συναντήσεις αυτές επιβεβλημένες λόγω της κρισιμότητας των προβλημάτων τα οποία, εκτός των φαρμακοποιών, απασχολούν καθημερινά τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους» δήλωσε μετά τη συνάντηση το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου προσθέτοντας πως στις προσδοκίες των φαρμακοποιών του νομού είναι να καταργηθούν αρχικά όλα τα μνημονιακά μέτρα τα οποία δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.  «Να καταργηθούν δηλαδή τα μέτρα εκείνα με τα οποία παραδίδεται το φάρμακο και η διακίνησή του στα χέρια ισχυρών οικονομικών κέντρων, όπως πχ με : το δικαίωμα ένας να έχει πολλές άδειες φαρμακείου, το πλήρως απελευθερωμένο ωράριο του ανοίγω και κλείνω όποτε θέλω και το οποίο ήδη σε πολλές περιοχές απειλεί να γκρεμίσει το σύστημα εφημεριών -διανυκτερεύσεων, η δυνατότητα συστέγασης του φαρμακείου με άλλο κατάστημα (βλ. πολυκαταστήματα ), η εκτίναξη των συμμετοχών των ασθενών στα ύψη με τις λεγόμενες ασφαλιστικές τιμές, η κατάργηση της Γνώμης του Συλλόγου στις άδειες ίδρυσης φαρμακείου, η κατάργηση του Δικαστικού στα Πειθαρχικά Συμβούλια, η νομοθέτηση των e-shop Φαρμακείων, η χορήγηση εκτός των φαρμακείων των συμπληρωμάτων διατροφής που λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και των βρεφικών γαλάτων 1ης βρεφικής ηλικίας, τα οποία συνταγογραφούνται» επεσήμαναν χαρακτηριστικά οριοθετώντας τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.