Επαφες του Δημαρχου Αρριανων στην Αθηνα

Η πορεία χρηματοδοτήσεων και έργων στο επίκεντρο των συναντήσεων

Οι υποδομές, τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις που αποβλέπουν σε καίριες παρεμβάσεις για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου, βρέθηκαν στην ατζέντα των επαφών του Δημάρχου Αρριανών Ριτβάν Αμέτ κατά την διήμερη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Στο Πράσινο Ταμείο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο αναφορικά με τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση ενός ακόμα έργου αστικής ανάπλασης με μεγάλη σημασία για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία του δικτύου πόλεων της ΔΕΠΑΝ, μέλος του οποίου αποτελεί και ο Δήμος Αρριανών και συμμετείχε σε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Π.ΑΝ. και στελέχη της Δ/νσης Προγραμματισμού. Οι δύο φορείς έχουν προγραμματίσει και υλοποιούν μια σειρά από δράσεις και έργα την τελευταία διετία και είναι σε αναμονή εγκρίσεων για προτάσεις που έχουν υποβληθεί σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ)).

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για μια σειρά θεμάτων αναφορικά με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο Δήμος Αρριανών. Ο Δήμαρχος Αρριανών ενημερώθηκε για την πορεία αξιολόγησης των προτάσεων που έχει υποβάλει στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και για άλλα υπηρεσιακά θέματα που αφορούν την λειτουργία και την ενίσχυση του Δήμου.

Τέλος ο Δήμαρχος Αρριανών συναντήθηκε με στελέχη των υπηρεσιών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Δικτύου της Cosmote A.E. και αναλύθηκαν θέματα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του δικτύου στα διοικητικά όρια του Δήμου. Με την συνεισφορά της δημοτικής αρχής οδεύουν προς επίλυση ορισμένα χρονίζοντα θέματα προσβασιμότητας στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών για ορεινούς οικισμούς της περιοχής.

Ήταν ένα διήμερο γόνιμων συναντήσεων για την δημοτική αρχή που έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.