Επαφες στην Ξανθη για τον Γ. Πεταλωτη

Συμμετείχε σε προσυνεδριακή περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Πεταλωτή, το μέλος της ΚΠΕ κ. Ρένια Ζαρκαδούλα, τον βουλευτή Ξάνθης κ. Μπουρχάν Μπαράν και τοπικά στελέχη του κόμματος περιόδευσε το σαββατοκύριακο στο νομό Ξάνθης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις  με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Γενισέας, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Μυρωδάτου, τα Θερμοκήπια Θράκης στο Νέο Εράσμιο, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚΟΙΝΣΕΠ Παλαιάς Μορσίνης και την Bioenercon, εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά απόβλητα.

Το κλιμάκιο είχε εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις με τα στελέχη των επιχειρήσεων αναφορικά με την παραγωγή τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση που κυριαρχεί.

Όπως μετέφερε ο βουλευτής κ. Μπουρχάν Μπαράν «στόχος των προτάσεών μας είναι να ενισχυθούν, να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν μακροχρόνια βιώσιμες οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ο ίδιος έσπευσε να συμπληρώσει πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιες, οι εργαζόμενοι και να μετακυλίεται ένα μεγάλο μέρος του κόστους στους καταναλωτές, σε μία εποχή που καλπάζει η ακρίβεια. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων να υπάρχει τακτική και ουσιαστική επικοινωνία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων ειδικά και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων-  και να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία από το κόμμα μας».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το κλιμάκιο είχε συνάντηση και με φίλους και συντρόφους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, το υποστελεχωμένο ΕΣΥ, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έλλειψη υποδομών, η ανάδειξη του τόπου ως τουριστικού και εμπορικού πόλου ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης.

«Με την πανελλαδική εξόρμηση και παρουσία των στελεχών μας περνάμε το μήνυμα της συμμετοχής, της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας σε κάθε χωριό, σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό της χώρας καλώντας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν μαζί μας στη νέα μας πορεία» τόνισε ο κ. Μπαράν για να κλείσει θυμίζοντας πως «στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο μας που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος μας, Νίκος Ανδρουλάκης, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.