Επαφες Μορφιδη για τη βιζα των 72 ωρων στους Τουρκους τουριστες

Αρμόδιος για το θέμα ο Νίκος Χουντής λέει η αν. υπουργός τουρισμού

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμό κ. Έλενα Κουντουρά είχε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Μορφίδης. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο της Αν. Υπουργού και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκε το αίτημα να δοθεί βίζα 72 ωρών στους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.
 
Το συγκεκριμένο αίτημα, που έχει τεθεί τόσο από την Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ όσο και από παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας, έχει υιοθετηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα της περιφέρειας ΑΜ-Θ με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού της περιφέρειας και τη διευκόλυνση των Τούρκων επισκεπτών της.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σχετικά με την αναγκαιότητα της υλοποίησης του αιτήματος, αφού ληφθούν υπ’ όψιν οι περιορισμοί που τίθενται βάσει της Συνθήκης Schengen.
 
Με δεδομένο ότι αρμοδιότητα να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκάλυψε ο κ. Μορφίδης μετά το πέρας της συνάντησης πρόθεση της ΡΙΖΑ ΑΜΘ είναι να επικοινωνήσει τις επόμενες ημέρες και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Χουντή, για να ζητήσει την άποψη και την αρωγή του Υπουργείου επί του θέματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.