Επαφες κλιμακιου αγροτικων φορεων της ΝΔ στην Κομοτηνη

Στο επίκεντρο η νέα ΚΑΠ

Επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και αγρότες της περιοχής είχαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο υπεύθυνος αγροτικών φορέων της ΝΔ κ. Ανδρέας Καρασαρίνης και ο σύμβουλος του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Δούκας.

Στις συναντήσεις το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, κ. Γιάννης Τζαμπάζης, που σημείωσε πως «η περιοχή μας είναι μια περιοχή που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα» και στάθηκε στην ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με την νέα ΚΑΠ, τονίζοντας ότι «οι αγρότες καλούνται να μπουν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία».

29ος σταθμός η Ροδόπη

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος αγροτικών φορέων της ΝΔ, κ. Ανδρέας Καρασαρίνης, αναφέρθηκε στην «μεγάλη», όπως την χαρακτήρισε, εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη ημέρα στην Ορεστιάδα, στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος.

«Βρεθήκαμε σε αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες και συνεταιρισμούς. Η Ροδόπη είναι ο 29ος νομός που επισκεπτόμαστε τους τελευταίους πέντε μήνες. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουμε να συντάξουμε 52 διαφορετικές προτάσεις, που αφορούν τον πρωτογενή τομέα για τους 52 νομούς της χώρας, με την προοπτική να δοθούν στον Πρωθυπουργό για αξιοποίηση» δήλωσε ο κ. Καρασαρίνης και συμπλήρωσε: «σαφέστατα, αφουγκραζόμαστε, προβληματιζόμαστε και μπαίνουμε σε μια διαδικασία να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα».

Ερωτηθείς για την εξαίρεση των αγροτών της Ροδόπης από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το καλαμπόκι, ο υπεύθυνος αγροτικών φορέων της ΝΔ αρκέστηκε να πει ότι «σύντομα ο υπουργός θα  επισκεφθεί την περιοχή, και όταν έρθει, θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.