Επαφες Δημητρη Χαριτου στις Σαπες με πολιτες, επαγγελματιες, δημοτικους υπαλληλους και τον δημαρχο

«Αξιοποίησα κάθε δυνατότητα που μου έδινε η θέση στη Βουλή για να προωθήσω τα δίκαια αιτήματα των Σαπών»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση εργασίας σε εγκάρδιο κλίμα με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο στην οποία συζητήθηκαν τα σημαντικά  θέματα μιας περιοχής εγκαταλελειμμένης από την Πολιτεία.

Ιδιαίτερα τα τελευταία αυτά χρόνια με την ενεργειακή κρίση, επιδεινώθηκαν τα προβλήματα με  την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την κερδοσκοπία που ανέχεται η σημερινή κυβέρνηση. Με την πλειοψηφία της κοινωνίας στις Σάπες, να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, όπως και ο επαγγελματικός κόσμος αλλά και οι νέοι άνθρωποι που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν από την περιοχή.

Ο βουλευτής, αφού άκουσε τον δήμαρχο για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της περιοχής, τη λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, τόνισε με νόημα «αξιοποίησα κάθε δυνατότητα που μου έδινε η θέση στη Βουλή για να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, των κτηνοτροφών,  των  επαγγελματιών,  των Πόντιων αδελφών μας. Αναδείχθηκαν  στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα θέματα όπως, η κατασκευή των δικτύων διανομής νερού στο φράγμα Ιασίου, η υποστελέχωση των υπηρεσιών της περιοχής, η λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Αιτήματα για την στελέχωση κρίσιμων δομών της περιοχής, όπως οι υπηρεσίες του Δήμου, το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, δομές κρίσιμες για τις Σάπες και την ευρύτερη περιοχή».

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ουσιαστική συζήτηση και την συνεργασία και σημείωσε με έμφαση «σήμερα με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι είναι ισχυρό το αποτύπωμα και των Σαπών στη Βουλή». Άλλωστε όπως τόνισε «όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με μια αρχή «πάνω από όλα ο τόπος μας».  Και συνέχισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο «έτσι θα πορευτώ και το επόμενο διάστημα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή και με σεβασμό στην εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και οι πολίτες των Σαπών».

Οργή και αγανάκτηση για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια

Μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο ο βουλευτής επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου και συνομίλησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους και στην συνέχεια την αγορά των Σαπών και το παζάρι, όπου επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, παλιννοστούντες, του εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που ροκανίζει τα εισοδήματά τους και δεν αντιμετωπίζεται με αναιμικά μέτρα όπως το market pass, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη και απαξίωση της περιοχής από τη σημερινή κυβέρνηση. Ο βουλευτής στις επαφές του με τους πολίτες τόνισε ότι μία νέα προοδευτική κυβέρνηση θα θέσει ως άμεση προτεραιότητα την επούλωση των βαθιών πληγών που προκάλεσαν οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ στην περιοχή των Σαπών και τους πολίτες, που αξίζουν καλύτερες μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.