Εως την αλλη εβδομαδα η αποκατασταση της βλαβης στα φαναρια στη διασταυρωση του Kosmopolis

Τι απαντά ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης για τη βλάβη και την καθυστέρηση αποκατάστασης

Εκτός λειτουργίας παραμένουν για τέταρτο 24ωρο σήμερα, οι φωτεινοί σηματοδότες στην διασταύρωση του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis, όπου μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου έλαβε χώρα νέο τροχαίο ατύχημα, με υλικές μόνο ευτυχώς ζημιές στα εμπλεκόμενα οχήματα.

Από την πρώτη ημέρα, ήτοι στις 9  Ιανουαρίου η δημοτική αρχή είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας για την ύπαρξη τεχνικής βλάβης στον κεντρικό ελεγκτή των σηματοδοτών και την λειτουργία τους σε λειτουργία προειδοποιητικού παλλόμενου (χρώματος πορτοκαλί), συνιστώντας την προσοχή των οδηγών έως την επαναλειτουργία τους.

Ωστόσο πρόκειται για μια πολυσύχναστη διασταύρωση της πόλης, στην οποία μάλιστα οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες λόγω των πολλαπλών λωρίδων κυκλοφορίας ανά ρεύμα, με αποτέλεσμα η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών να εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς και οχήματα.

Κληθείς να απαντήσει και στις αιτιάσεις των πολιτών σχετικά με την πολυήμερη αναμονή της επαναλειτουργίας των φαναριών και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» εξέφρασε την εκτίμηση ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης ο ίδιος εξήγησε πως αυτή οφείλεται στην προμήθεια του απαραίτητου ανταλλακτικού. Η παραγγελία από πλευράς της αναδόχου εταιρείας για την λειτουργία των φαναριών έχει γίνει, ωστόσο πλέον οι αντιπρόσωποι δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα την πλειοψηφία των αναγκαίων ανταλλακτικών με αποτέλεσμα τις χρονικές αυτές καθυστερήσεις.

Από εκεί και πέρα όπως ανέφερε δεν μπορεί κανείς να δημιουργήσει «προληπτικά» αποθήκη των εξαρτημάτων, ώστε να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση βλάβης κάποιου εξ αυτών δεδομένου ότι είναι πάρα πολλά, ζητώντας και πάλι την κατανόηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τον απαιτούμενο χρόνο για την επαναλειτουργία των φαναριών.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος απευθυνόμενος εκ νέου στους διερχόμενους πολίτες συνέστησε προσοχή, δεδομένου ότι και τα χαρακτηριστικά του δρόμου, όπως το φάρδος και η ορατότητά του, επιτρέπουν την ασφαλή δίοδο όλων εφόσον υπάρχει η προσοχή από τους χρήστες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.