Εντος του Νοεμβρη η εκκινηση της κατασκευης του νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης ΙΣΝ

Με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης ζητώντας και την ενίσχυση του Σισμανογλείου

Εντός των επόμενων εβδομάδων, και σε κάθε περίπτωση εντός του Νοεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέχεια συνάντησής του με τον Υπουργό Υγείας κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 23 Οκτωβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Στυλιανίδης κατά την συνάντησή του με τον κ.Χρυσοχοΐδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει αφενός για την ενίσχυση και συντήρηση του υφιστάμενου νοσοκομείου Κομοτηνής, ούτως ώστε αυτό να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού έως ότου το νέο τεθεί σε λειτουργία, και αφετέρου για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών κατασκευής του νέου Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο όπως εξήγησε ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη, την χρηματοδοτική κάλυψη του Σισμανογλείου καθώς και την ενίσχυσή του σε στελεχιακό δυναμικό, για να λάβει όπως τόνισε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού ο οποίος επικοινώνησε ενώπιών του με τα αρμόδια διοικητικά στελέχη του Υπουργείου ώστε αμφότερα τα ζητήματα να προωθηθούν.

Σε ό,τι αφορά το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός επικοινώνησε με την ανάδοχο εταιρεία, ζητώντας την επίσπευση των εργασιών, ενώ όπως έκανε γνωστό δεσμεύτηκε για την άφιξή του στην περιοχή μας με την εκκίνηση των εργασιών, μεταξύ άλλων ως άλλη «πίεση» για την γρήγορη αλλά και ποιοτική εκτέλεση του έργου. Μάλιστα από την συζήτηση των δύο πλευρών προέκυψε η άμεση εκκίνηση των εργασιών εντός των επόμενων εβδομάδων, εντός μάλιστα του Νοεμβρίου, καθώς αυτή τη στιγμή συγκροτούνται τα συνεργεία που θα κληθούν να εργαστούν στο πεδίο.

Ερωτηθείς ως προς τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, δεδομένης και της καθυστέρησης συγκριτικά με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως από την ώρα εκκίνησης των εργασιών, θα γίνει ό,τι είναι εφικτό για το γρηγορότερο δυνατό αποτέλεσμα. «Η συνεργασία μου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Εθνική βιβλιοθήκη, από την θητεία μου ως Υπουργός Παιδείας, μου έχει διδάξει ότι πρόκειται για ανθρώπους συνεπείς και πολύ αποτελεσματικούς σε ό,τι αναλαμβάνουν. Επομένως γι’ αυτό και μιλήσαμε με την εταιρεία, ώστε να μπορέσουν να έχουν  το γρηγορότερο δυνατό αποτέλεσμα, γιατί αν αρχίσει κάτι θα τελειώσει στο χρονοδιάγραμμα στο οποίο έχουν δεσμευτεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.