Εντος των ημερων ανακοινωσεις για τον υπ. Πολιτικης Προστασιας

Οι ανακοινώσεις των Γιάννη Οικονόμου και Γιώργου Γεραπετρίτη

Την αναβάθμιση της δομής της Πολιτικής Προστασίας και την ανακοίνωση για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εντός των αμέσως επόμενων ημερών προανήγγειλαν σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN ο κ.Οικονόμου επεσήμανε πως θα προχωρήσει η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, και ότι ο υπουργός που θα επιλεχθεί θα είναι κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου».

 «Η άποψη μας είναι πως Πολιτική Προστασία θέλει μεγαλύτερη αναβάθμιση. Ο κ. Αποστολάκης είχε την απαίτηση να γίνει υπουργός, κάτι που συναντήθηκε με την ανάγκη να υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή. Τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν και το επόμενο διάστημα με το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Τα χαρακτηριστικά θα είναι που στον κόσμο που μπορεί να κρίνει, θα αποτελούν απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θα εννοεί αυτά που λέει. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου, αυτού του πεδίου, και η παρουσία στο δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα χρειάζεται να του κολλάνε ταμπέλα» ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνοντας ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δεχθεί τη θέση του υπουργού, είχε, μάλιστα, προχωρήσει, σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, σε λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο, όπως είπε.

«Σε απολύτως άμεσο χρόνο, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την Πολιτική Προστασία, για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της. Θα πρόκειται για πρόσωπο με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, το οποίο θα αναλάβει να φέρει την πολιτική προστασία ένα βήμα πιο μπροστά», αποκάλυψε προσθέτοντας όμως, «δεν παραμένει καθόλου ακέφαλη αυτή τη στιγμή η ύλη της Πολιτικής Προστασίας και τούτο γιατί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτως ή άλλως εκ του Συντάγματος φέρει το σύνολο της ύλης, άρα ασκείται πλήρως η Πολιτική Προστασία. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου, που είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας, βρίσκεται στη θέση του και άρα υπάρχει πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.