Εντονη κριτικη Τσιπρα για υποκλοπες και μεταναστες στον Εβρο

«Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις»

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε» απαντά ο Τ. Θεοδωρικάκος

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου”».

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου”, που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις», για να σχολιάσει: «Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». «Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους», τονίζει.

Απάντηση από Θεοδωρικάκο

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει πως «Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην δήλωση – απάντηση του στον κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνει ότι οι συντεταγμένες που είχαν δοθεί για την νησίδα όπου είχαν παγιδευτεί οι μετανάστες ήταν εκτός Ελλάδος και όταν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Καταλήγοντας ο Υπουργός υπογραμμίζει: «Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Ανταπάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του υπουργού τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ακόμη ότι «όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα, χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου…». «Ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού», σχολιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει «έγκαιρα ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει τόσο πιο χυδαία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή θα γίνεται» και καταλήγει: «Χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.