Εντονες αντιπαραθεσεις για τον οργανισμο της ΠΑΜΘ

Εμφύλιος ανάμεσα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας για τα προσόντα και το προβάδισμα για τις θέσεις των προϊσταμένων

Με οριακή πλειοψηφία, και σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης τόσο μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων όσο και μεταξύ εργαζομένων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και στελεχών με τη διοίκηση, ψηφίστηκε η αναμόρφωση του Οργανισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλάζοντας την δομή που είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο μόλις πριν από σχεδόν δύο μήνες.

Να θυμίσουμε πως στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε εγκριθεί ο νέος Οργανισμός της Περιφέρειας, που δημιουργούσε μία νέα γενική διεύθυνση, Περιβάλλοντος και Υποδομών, όπου μεταφέρονται μεταξύ άλλων και οι υπηρεσίες για την υλοποίηση έργων, ενώ περιλάμβανε συνολικά 52 διευθύνσεις και 214 τμήματα, αυξημένα κατά 6 (13%) και 12 (6%) αντίστοιχα.

Απαραίτητες οι αλλαγές από την Αποκεντρωμένη

Όμως σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, η απόφαση απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο, και σε επικοινωνία που είχε με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, αλλά και με το Υπουργείο, πήρε την απάντηση πως ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να είναι ίδιος με τον υφιστάμενο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση στον αριθμό διευθύνσεων και τμημάτων. Έτσι ο Οργανισμός που κατατέθηκε προς ψήφιση τη Δευτέρα περιελάμβανε 51 Διευθύνσεις και 194 Τμήματα.

Την ίδια ώρα έκαναν αλλαγές στο θέμα του προβαδίσματος μεταξύ των κατηγοριών, ΠΕ και ΤΕ, όσο αφορά τους προϊσταμένους των διευθύνσεων, εφαρμόζοντας το προβάδισμα ΠΕ σε επιπλέον κατηγορίες, λόγω των πολλών προσφυγών που υπήρξαν για το θέμα από υπαλλήλους. Τέλος έπρεπε να ενσωματωθούν και αλλαγές στον Οργανισμό λόγω του νέου προσοντολογίου, που δημοσιεύτηκε την ημέρα μετά την ψήφιση του Οργανισμού από στο Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Παύλος Δαμιανίδης αναφέρθηκε και αυτός στα ζητήματα που ανέκυψαν και στην ανάγκη να «κόψουν» διευθύνσεις, ώστε ο Οργανισμός να είναι στο ίδιο μέγεθος με τον υφιστάμενο.

Όσο για το προβάδισμα των κατηγοριών, τόνισε πως τους απασχόλησε πολύ, γιατί έχουν υποβληθεί δεκάδες προσφυγές, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «από όλες τις κατευθύνσεις προς όλες τις κατευθύνσεις», για αυτό θέλησαν να «θωρακίσουν» τον Οργανισμό από τις προσφυγές, παρόλο που το θεσμικό πλαίσιο έχει κενά. Από την επαναξιολόγηση εφαρμόζουν το προβάδισμα σε 17 επιπλέον μονάδες, ακολουθώντας τις προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Πιέσεις από τους εργαζόμενους

Οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν, για τις οποίες σε αντίθεση με την πρώτη φορά που είχε ψηφιστεί ο Οργανισμός δεν έγινε διαβούλευση, με τον κ. Δαμιανίδη να τονίζει πως θεώρησαν πως δεν θα είχε ουσία, γιατί όλοι θα ζητούσαν να μην καταργήσουν την διεύθυνσή τους, και να καταργήσουν κάποια άλλη.

Όμως οι αντιδράσεις ήταν πολλές, από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με προβλήματα να δημιουργούνται και εντός των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους λόγω αντιπαραθέσεων, αλλά και από εργαζόμενους, διευθυντές ή εν δυνάμει διευθυντές, σε διάφορες υπηρεσίες όλης της ΠΑΜΘ.

Αρχικά την έντονη αντίδρασή τους κατέθεσαν οι Ιατροί εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις υγείας, που ζήτησαν, με την υποστήριξη και πολλών Περιφερειακών συμβούλων, να έχουν απόλυτη προτεραιότητα οι γιατροί στις διευθύνσεις Υγείας, κάτι που αποδέχτηκε η διοίκηση, όπως και κάποιες άλλες μικρές αλλαγές που προτάθηκαν.

Όμως το μεγαλύτερο αγκάθι αποτέλεσε το θέμα του προβαδίσματος, ιδίως στις διευθύνσεις με στελέχη ΠΕ και ΤΕ Μηχανικών, όπου οι αντιδράσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένους υπαλλήλους, ήταν πολύ έντονες, με την πλευρά των ΠΕ να ζητά επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες, και την πλευρά των ΤΕ, που υπερεκπροσωπηθηκε σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, να μιλά για αδικία στα στελέχη που βρίσκονται στις υπηρεσίες για πολλά χρόνια, έχουν προσφέρει σημαντικό έργο και έχουν μεγάλη εμπειρία που κινδυνεύει να χαθεί, αν δουν την εξέλιξή τους στην υπηρεσία τους να μπλοκάρεται.

Δυσπιστία για τα αποτελέσματα του Οργανισμού από την αντιπολίτευση

Επιβεβαίωση των επιφυλάξεών που είχαν εκφράσει όταν είχε ψηφιστεί για πρώτη φορά ο Οργανισμός τον Δεκέμβριο, θεώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης την επανεισαγωγή του θέματος μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Αποκεντρωμένη.

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, αφού μίλησε για αυταρχισμό από πλευράς της διοίκησης, στάθηκε στις αντιδράσεις των υπαλλήλων ως ένδειξη των προβλημάτων που έχει ο Οργανισμός, ιδιαίτερα όσο αφορά την εξέλιξη του προσωπικού και την πρόσβαση στις θέσεις ευθύνης. Για αυτό, μαζί με τα ζητήματα που δημιουργούνται από το νέο οργανόγραμμα, η παράταξη καταψήφισε, με τον κ. Τοψίδη να εκτιμά πως σε μερικούς μήνες θα επιστραφεί πάλι για αλλαγές.

Την άποψη ότι η Περιφέρεια επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με την προηγούμενη φορά που εισάχθηκε το θέμα έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, επισημαίνοντας πως η διοίκηση κάνει αλχημείες για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει. Επανέλαβε δε την άποψη πως είναι ανώριμο, από τη στιγμή που η πολιτεία δεν ξεκαθάρισε τι Περιφέρεια θέλει, να μιλάμε για τροποποίηση του Οργανισμού.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω του επικεφαλής της κ. Σιδέρη Μιχαηλίδη καταψήφισε επίσης τον νέο Οργανισμό, επαναλαμβάνοντας με τη σειρά της την τοποθέτηση του Δεκεμβρίου, πως δεν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και κινείται στο πλαίσιο της εγκατάλειψης κρίσιμων αρμοδιοτήτων.

Υπέρ του Οργανισμού τάχθηκαν Περιφέρεια σε Δράση, παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν μέλη της, και η Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση.

Τελικά ο οργανισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 20 ψήφους υπέρ και 15 κατά, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και μετά την ψηφοφορία από υπαλλήλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.